Carian
Pulang Ke Kampung Raya Ini Dengan Barangan Universal Traveller 
May 11, 2019 Lina Rosli

Pulang Ke Kampung Raya Ini Dengan Barangan Universal Traveller 

Setiap kali pergi melancong atau balik kampung pasti anda akan mengambil masa yang lama untuk memastikan semua barangan dan keperluan semua lengkap dibawa. Ini adalah untuk memastikan anda dapat menikmati perjalanan yang selamat, tanpa kerisauan dan selesa di mana sahaja anda pergi. Untuk medapatkan percutian yang selesa, ikuti beberapa petua asas di bawah tentang cara untuk mengembara dengan selesa dan penuh bergaya.

man sitting on gang chair with feet on luggage looking at airplane

Memilih Bagasi Anda

Perkara yang paling utama ketika mengemas semua barangan adalah pilih bagasi mengikut kesesuaian kapasiti keperluan anda. Jika anda bercuti untuk tempoh masa yang lama, pasti anda akan memilih saiz bagasi yang besar, manakala yang kecil untuk sebaliknya. Selain cukup besar untuk membawa segala barangan keperluan, bagasi anda juga perlu kukuh dan tahan lama. Elakkan daripada membawa beg yang terlalu banyak atau runcit.

Jika anda merancang untuk membeli-belah, Beg Urbanite Ledge 28 Inci cukup besar untuk menyimpan semua buah tangan anda. Ia hadir dengan variasi warna seperti  biru gelap, baldu merah dan merah jambu mekar. Bagi mereka yang gemar mengembara pula, bagasi Urbanlite Ray sememangnya sesuai untuk menjamin pergerakan lancar di atas setiap permukaan tidak kira licin mahupun kasar.

Menyusun Pakaian dengan Teratur

Bukan sekadar memilik bagasi yang besarm anda juga harus tahu bagaimana untuk menyusun pakaian dengan ebih teratur. Terdapat beberapa petua dan cara untuk menyusun barangan atua pakaian dengan kemas, malah ada yang mencadangkan anda melipat dan mengatur pakaian secara menegak supaya anda boleh memuatkan lebih banyak barang. Di samping itu, alat simpan atur seperti beg vakum dan kiub penyimpanan yang bergaya daripada Universal Traveller akan membantu anda menyusun pakaian dan aksesori dalam beg-beg lebih kecil. Ini membolehkan pakaian dalam beg pakaian diambil tanpa mengeluarkan seluruh kandungan bagasi. 

Melancong Dengan Bergaya 

Bagi anda yang ingin melancong semasa musim sejuk, anda boleh dapatkan pakaian dari Universal Traveller seperti jaket dengan bulu lembut, kot musim sejuk dan baju sejuk berkait dengan sulaman bunga agar anda boleh memuat naik gambar-gambar menarik di Instagram. Jika anda mengembara sekeluarga, anda boleh memadankan aksesori musim sejuk dengan pakaian anak-anak, termasuk sarung tangan, topi musim sejuk dan sarung kaki bulu biri-biri. Dapatkan barangan musim sejuk ini dengan harga yang murah selain, anda juga akan menerima hadiah percuma seperti beg kain dan penutup telinga apabila anda membeli sekarang. 

Dapatkan Barangan Universal Traveller Ketika Shopee Super Brand Day

Bersempena Shopee Super Brand Day pada 16 Mei ini, anda tidak perlu bersusah-payah memandu ke pelbagai tempat untuk mencari keperluan perjalanan anda. Di Shopee, mereka menyediakan pelbagai kelengkapan termasuk adapter kembara kepada beg galas kegunaan lasak, but salji, beg kasut, pemanas, penimbang bagasi dan bagasi kanak-kanak yang boleh dibeli di hujung jari. 

Selari dengan musim perayaan yang bakal tiba, Shopee turut mengadakan sambutan Super Brand Day ini pada 13 Mei hingga 17 Mei dengan hari bertema supaya rakyat Malaysia boleh menikmati diskaun hebat sehingga 70%, di samping tawaran hebat serta promosi eksklusif. 

  • Daily Shocking Sale – dapatkan tawaran serendah RM99 untuk bagasi
  • Daily Happy Hour – terima potongan 30% dari jam 8pm hingga 11.59pm dengan kejutan tambahan pada 16 Mei 2019
  • Baucar Hebat Harian – nikmati potongan 15% dengan perbelanjaan minimum RM180
  • Tawaran Hari Ini Sahaja – rebut tawaran, baucar dan hadiah menarik yang sememangnya hebat setiap hari
  • Shopee Live – saksikan pengaliran langsung di aplikasi Shopee pada jam 8.30pm untuk dapatkan petua dan cara untuk menjadi pelancong bergaya. Malah anda berpeluang untuk memenangi baucar daripada Universal Traveller
  • Penghantaran Percuma – nikmati penghantaran percuma di seluruh kedai, terutamanya bagi bagasi tanpa perbelanjaan minimum

Anda boleh dapatkan Airways, Jean-Francois dan Urbanlite, jenama eksklusif dalam talian Universal Traveller untuk pulang ke kampung pada musim raya kelak Miliki set dua dalam satu beg kulit keras laris Urbanlite Ledge atau Urbanlite Ray yang hanya boleh didapati secara eksklusif di Shopee. Sertai Universal Traveller Super Brand Day di Shopee pada https://shopee.com.my/m/super-brand-day

Komen