6 Produk Digemari Ramai Dari Lush – Diperbuat Dari Bahan Sebenar! 

Jika anda tidak pernah tahu dan dengar apa itu Lush, mari saya ceritakan serba sedikit tentang Lush! Jika andaidak pernah memasuki kedai fizikal Lush terletak di Pavilion Kuala Lumpur, sila lah datang ke kesini dan pasti anda akan teruja seperti mana diri saya sendiri sangat teruja! Dari jauh juga anda boleh nampak warna warni yang sangat terang, dan apabila korang masuk sahaja kedai Lush, menusuk hidung dengan bau yang sangat wangi!

Apa yang menarik tentang Lush ini, setiap produk yang dihasilkan adalah handmade serta sudah bertahun lamanya mereka menggunakan bahan-bahan segar seperti buah sebenar, minyak pati terbaik serta sintetik yang selamat!

Selain itu, syarikat Lush menentang sekeras-kerasnya menguji ke atas haiwan, seperti mana yang berlaku dalam industri kecantikan.

Sememangnya Lush sangat terkenal seluruh dunia terutamanya di kalangan orang yang menyokong produk Cruelty Free.

Di samping syarikat yang telus dan hebat, Lush juga menghasilkan produk yang bagus dan digemari ramai!

Jom lihat di bawah apakah produk pilihan ramai dari Lush

Angels On Bare Skin

 

Image may contain: food

Bukan sekadar mencuci muka, tetapi Angels On Bare Skin mampu exfoliate muka anda dengan lembut! Mempunyai minyak pati lavendar dan blue chamomile untuk bau yang sangat tenang serta kaolin untuk mengimbangi sebum wajah. Di laman web Lush, pencuci muka ini mendapat rating yang tinggi tau!

l.j.smith.med_6909543

Saya telah mencari masa yang lama untuk mencari pembersih yang menghilangkan minyak dari kulit saya tetapi tidak mengeringkannya. Pembersih ini sempurna, ia terasa hebat di kulit dan meninggalkannya segar tanpa menghalang kulit saya daripada nutriennya. Mengelupas kulit tetapi dirasakan seperti yang baru dikoyak selepas! Saya tidak akan kembali kepada apa-apa lagi, menyukainya.

Kandungan :

Ground Almonds Glycerine Kaolin Water (Aqua) Lavender Oil Rose Absolute Chamomile Blue Oil Tagetes Oil Benzoin Resinoid Lavender Flowers *Limonene *Linalool

Ocean Salt

Beralih ke skrub badan yang digunakan untuk membuang sel kulit mati, Ocean Salt dari Lush ini menjadi pilihan ramai kerana bukan sekadar membuang kulit mati, ia dapat menjadikan muka menjadi sangat lembut! Garam laut ini ditambah dengan avocado serta coconut oil yang semestinya menjadi agen pelembab kulit terbaik untuk kulit anda. Malah untuk mereka yang sukakan scrub ini tetapi tidak boleh menerima reaksi alkohol terdapat dalam produk ini, Lush turut mengeluarkan produk yang sama tanpa alkohol khas utuk kulit yang lebih sensitif!

luciaxox

Ini mesti ada! Saya suka produk ini, ia berbau hebat dan mengangkut saya ke tempat yang eksotik apabila saya menggunakannya sebagai sebahagian daripada rutin pembersihan saya. Ini hanya boleh digunakan sekali atau dua kali seminggu bergantung kepada jenis kulit. Ia adalah exfoliant yang cerah tetapi membersihkan kulit yang mendalam dan mengelap. Campurkan produk sebelum menggunakannya, ia membantu menggabungkan semua sifat. Produk ini boleh menyebabkan sengatan sedikit / gatal tetapi tidak ada yang utama dan hasilnya berbaloi. X

Kandungan

Fine Sea Salt, Fresh Grapefruit Infusion, Hand Harvested Sea Salt Stearic Acid Fresh Organic Lime Extracted in Vodka Sodium Cocoamphoacetate Glycol Cetearate Triethanolamine Avocado Butter Extra Virgin Coconut Oil Lime Oil Seaweed Absolute Violet Leaf Absolute Glycerine Lanolin Cetearyl Alcohol *Citral *Limonene *Linalool PerfumeColour 42090Methylparaben Propylparaben

Vanishing Cream

Tidak suka pelembab yang sangat ‘rich’ sehingga anda rasa melekit pada kulit muka? Vanishing cream dari Lush ini mempunyai formula yang mudah serap ke kulit serta tidak terasa berat! Menggunakan shea butter sebagai agen pelembab utama, anda boleh gunakan krim ini pada siang dan malam, serta dipakai di bawah make up.

Air mawar dapat menenangkan anda ditambah pula dengan air madu lavendar dapat menghidratkan kulit anda. Pemakaian yang konsisten juga dapat membantu mengurangkan kedutan dan garis halus di muka tau!

veve

Saya mempunyai kulit yang membenci krim berat, saya mendapat tempat. ini sangat ringan dan menyerap. hanya apa yang saya perlukan. Saya 31 jadi pelembap sangat penting untuk melambatkan membangun garis halus. Saya gembira saya mendapat krim ini. ianya hebat. Saya menggunakannya dua kali sehari pagi dan malam. Ia bertahan lama dan harganya lebih baik berbanding jenama lain.

Kandungan 

Linseed Infusion Water (Aqua) Rose Water Lavender Honey Water Organic Cold Pressed Grapeseed Oil Honey Stearic Acid Organic Jojoba Oil Witch Hazel Extract Fair Trade Shea Butter Cetearyl Alcohol Triethanolamine Camellia Oil Lavender Oil Neroli Oil Geranium OilGlycerine Tincture of Benzoin *Geraniol *Limonene *Linalool Perfume Methylparaben Propylparaben

Seanik

 

Image may contain: dessert and food

Anda pernah menggunakan shampoo bar? Seaka sabun buku yang pernah anda gunakan untuk badan, Lush membawa kelainan untuk kesemua shampoo rambut mereka dalam bentuk bar dan tidak menggunakan cecair seperti shampoo biasa. Menggunakan rumpai laut sebenar, garam laut dan limau dalam shampoo ini memberikan rambut anda ‘volume’ yang sihat, bersinar dan tidak membuatkan rambut anda kering. Malah ia dapat menghilangkan minyak di rambut tanpa mengeringkan kulit kepala. Jangan risau, shampoo bar ini mampu tahan selama 3-4 bulan!

lpmorrison_6323881

Saya mempunyai rambut yang sangat berminyak, rambut saya akan berminyak sehari selepas mencuci sehingga saya perlu mencucinya lagi, saya mencuci rambut saya setiap hari. Saya telah cuba tidak membasuh rambut saya selama berbulan-bulan untuk membersihkan dan ia masih berminyak .. Saya hanya menghasilkan banyak minyak !! Syampu ini melakukan apa yang dikatakannya dan ia membersihkan rambut saya sebagai mimpi. Saya masih perlu mencuci rambut setiap hari. TETAPI ia tidak seperti berminyak seperti biasa dengan syampu biasa. Bonus mutlak adalah rambut halus, saya mendapat beberapa jumlah sebenar dengan bar syampu ini !!

Kandungan

Sodium Lauryl Sulfate Irish Moss Gel Perfume Nori Seaweed Fine Sea Salt Lemon Oil Mimosa Absolute Orange Flower Absolute Jasmine Absolute Sodium Cocoamphoacetate *Limonene Colour 4209

Mask Of Magnaminty

Image may contain: 1 person, beard and close-up

Antara masker yang paling popular di Lush adalah Mask of Magnaminty yang menjadi kegilaan bagi orang yang mempunyai kulit jerawat dan sensitif di mana masker ini dapat meredakan radangan pada muka. Masker ii mempunyai pelbagai bahan yang sangat bagus untuk mereka yang mempuyai jerawat, kaolin untuk menyerap minyak di muka, pudina dapat memberi rasa yang segar selepas penggunaan, madu bertindak sebagai  anti bakteria. Sekaligus menjadikan masker ini menjadi pilihan ramai!

reblindgren_675672

Terasa segar dan bersih selepas digunakan .Topeng ini berbau indah dan berasa sangat menyegarkan di muka anda dan mudah digunakan. Ia tidak menyengat atau mengetatkan muka semasa ia berfungsi. Apabila ia dikeluarkan, ia boleh digosok lembut ke wajah anda yang bertindak sebagai exfoliant lembut. Apabila produk dikeluarkan, wajah anda terasa sangat lembut dan lembap. Saya akan membeli produk ini lagi.

Kandungan 

Bentone gel Kaolin Honey Talc Organic Ground Aduki Beans Glycerine Evening Primrose Seeds Peppermint Oil Tagetes Oil Vanilla Absolute *Limonene Perfume Chlorophyllin Methylparaben

 

Bath Bombs, LUSH

Pasti ada di antara anda semua yang apabila dengar sahaja nama Lush, pasti teringat bath bombs kan? Bath bombs ini berbentuk bulat, dicampur dengan bahan kering yang akan memberi reaksi terhadap air. Ia biasanya dicampur dengan pelbagai minyak pati untuk memberikan bau yang wangi, serta hadir dengan pelbagai corak dan warna yang pasti akan menaikkan mood mandi anda semasa berendam di tab mandi. Warnanya yang menarik dan berwarna warni ini menarik pelbagai orang dari peringkat umur tau!

 

Image may contain: one or more people and food

Kalau anda sendiri lihat produk yang ditawarkan oleh Lush, pasti anda akan berasa teruja kan? Bukan sahaja produk yang cantik, malah Cruelty Free! 

Jangan lupa singgah satu-satunya kedai Lush di Malaysia yang terletak di Pavilion Bukit Bintang, Kuala Lumpur untuk ketahui lebih lanjut tentang produk-produk Lush dan rasai sendiri produk mereka. 

Image may contain: food