Carian
Maskara Tanpa Warna Terbaik Untuk Suku Tahun 2019
April 12, 2019 Lina Rosli

Maskara Tanpa Warna Terbaik Untuk Suku Tahun 2019

Tidak lengkap #MOTD anda tanpa mengenakan sedikit penyeri pada mata anda. Terdapat banyak jenama di pasaran yang mengeluarkan pelbagai jenis maskara yang sesuai dengan gaya dan hari anda. Antara jenis maskara termasuk Volume Up Maskara, Lash Curl Maskara atau yang terbaru Clear Lash Gel. Maskara tanpa warna ini amat sesuai dengan gaya untuk hari-hari biasa yang mana ia kelihatan tidak keterlaluan untuk gaya biasa. Namun, untuk memastikan bulu mata anda kekal tampil sempurna, maka anda harus mencari jenama maskara gel yang kekal untuk jangka masa panjang.

Elf Clear Brow & Lash Mascara

Bahan: Air Jernih (Aqua), PVP, Propylene Glycol, PVM/MA Decadiene Crosspolymer, Tromethamine, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Ethylhexylglycerin

Jika anda memiliki bulu mata yang tidak teratur atau kurang rapi, elf Clear Brows and Lash Mascara dapat membantu menjadikan bulu mata anda lebih teratur dan kemas pada satu arah. Selain itu, maskara ini juga boleh digunakan untuk melebatkan dan menggelapkan bulu mata untuk anda yang mempunyai  struktur bulu mata yang nipis.

Maybelline Great Lash Clear Mascara

Bahan: Air (Aqua), Alcohol Denat., Propylene Glycol, Glycerin, Triethanolamine, Carbomer, Phenoxyethanol, Polyvinyl Alcohol, Methylparaben, Panthenol, Disodium EDTA

Untuk maskara dari Maybelline ini, ia sesuai untuk digunakan sebagai dandanan kening. Namun, untuk mendapatkan bulu mata yang lebih lebat dan panjang, maskara ini agak tidak sesuai untuk digunakan. Sebaliknya, ia berhasil dalam melentikkan bulu mata anda sepanjang hari. Buat penggemar #MOTD yang kelihatan asli, anda disarankan untuk menggunakkan Maybelline New York Great Lash Clear Mascara untuk mendapatkan bulu mata yang lebih memikat hati.

Wet n Wild MegaClear Mascara

Bahan: Aqua/Eau, Alcohol Denat., Triethanolamine, Polyvinyl Alcohol, Carbomer, Phenoxyethanol, Panthenol, Chlorphenesin, Glycerin, Trisodium EDTA, Tocopheryl Acetate, Hydrolyzed Soy Protein, Methylisothiazolinone

Maskara ini diperkaya dengan protein soya dan vitamin E, selain hadir sebagai lapisan pada maskara yang boleh mengelakkannya dari mengelupas. Sememangnya, maskara ini hadir dengan bahan yang dirumus dengan warna lembut untuk memberikan hasil yang baik dan bersinar. Dengan adanya protein soya ini, ia dapat meningkatkan kesihatan bulu mata sekaligus Panthenol untuk membantu menguatkan bulu mata anda.

CoverGirl Professional Natural No Color Lash

Bahan: Aqua/Eau, Alcohol Denat., Triethanolamine, Carbomer, Trisodium EDTA, Imidazolidinyl Urea, Polyvinyl Alcohol, Methylparaben, Glycerin

Ini adalah gel yang sangat baik untuk kening! Gel ini juga boleh digunakan selepas memakai Eyebrow Powder pada kening anda. Ia juga baik untuk tujuan yang dimaksudkan pada bulu mata atau untuk menyentuh maskara yang lebih gelap yang telah digunakan. Maskara ini boleh digunakan setiap hari lagi bagi mendapatkan hasil yang lebih dramatik, selain mampu membuat bulu mata anda kekal berkilat dan terus bergulung selepas menggunakan pengeriting bulu mata.

MODE Voltage Lash Ultimate Clear Gel Mascara – Crystal Clear

Bahan: minyak zaitun, morracan argan, shea butter, natural waxes

Maskara MODE Voltage ini memberikan hasil bulu mata yang tampak semulajadi untuk kelihatan bergaya dengan hadirnya teknologi Humid-Hold pada bahan yang digunakan. Maskara ini juga hadir dengan formula bahan semula jadi yang dapat menjadikan bulu mata anda lebih sihat dan panjang selain turut memastikan tekstur bulu mata lebih halus untuk kedua-dua bulu mata atas dan bawah.

__________________________________________________________________

Setelah anda mengetahui cara memilih maskara tanpa warna dan bahan-bahan terbaik untuk maskara, kini anda boleh mendapatkan maskara yang sesuai untuk diri anda. Dengan ini, maskara tanpa warna dapat menghasilkan bulu mata yang lebih menawan selain menawarkan bahan-bahan semula jadi yang baik untuk bulu mata anda. Melalui rekomendasi di atas, di harap ia dapat membantu anda dalam membuat pilihan yang terbaik untuk makeup harian anda. Selamat mencuba!

Komen