Carian
Perlukah Anda Bertukar Kepada Televisyen Pintar?
September 9, 2020 Lina Rosli

Perlukah Anda Bertukar Kepada Televisyen Pintar?

Televisyen pintar adalah peranti yang kini menjadi pilihan kebanyakan individu pada zaman moden ini. Ia menyediakan ciri pintar yang mudah untuk diakses melalui sambungan WiFi yang disediakan dan memberi anda akses ke aplikasi penstriman anda serta aplikasi televisyen lain.

Manfaat utama televisyen pintar adalah akses ke sebilangan besar saluran seperti program atau rancangan di televisyen, filem dan muzik tanpa perlu menyambungkan antena televisyen atau melanggan perkhidmatan yang memerlukan sambungan kabel dan satelit. Juga, beberapa TV pintar menyediakan penyemakan imbas web, permainan dan juga akses ke kandungan media yang sesuai untuk disimpan di komputer anda.

Samsung Menampilkan Televisyen Yang Sesuai Untuk Gaya Hidup Moden

Samsung baru-baru ini telah memperkenalkan beberapa model televisyen pintar terbaru di bawah siri Samsung Lifestyle TV. Antara yang diperkenalkan adalah The Sero, The Serif dan The Frame.

The Frame – Harga Bermula RMRM6,499

Ketiga-tiga televisyen pintar ini hadir dengan rekaan yang unik dan minimalis selain membawakan ciri pintar yang memudahkan anda untuk menyambung ke peranti pintar lain di rumah anda. Disebabkan perubahan dalam gaya hidup kita telah berkembang secara dramatik dalam satu dekad yang lalu, kemunculan Samsung Lifestyle TV baru ini akan memberi lebih banyak manfaat untuk anda dan rumah anda, seperti menyediakan kandungan moden, maklumat masa nyata, dan menjadikan rumah anda kelihatan mewah.

Berikut adalah beberapa petua bagaimana anda dapat menikmati keunikan dan kebaikan Samsung Lifestyle TV di rumah anda:

Akses Aplikasi Di Televisyen Dengan Mudah

Samsung Lifestyle TV menawarkan akses ke banyak aplikasi dan permainan yang menarik. Jadi, selain menikmati filem dengan keluarga anda, anda juga boleh meluangkan masa bersama keluarga dengan lebih baik dengan melakukan beberapa aktiviti bersama menerusi aplikasi di televisyen rumah anda.

The Serif – Harga Bermula RMRM6,499

Peranti Pembelajaran Anak-Anak

Dengan lebih banyak orang menghabiskan lebih banyak masa di rumah seperti bekerja dari rumah, belajar secara atas-talian dan juga transaksi pembelian secara maya, tidak dapat disangkal lagi bahawa peranti pintar sangat penting dalam melancarkan aktiviti anda. 

Bagi anda yang mempunyai anak-anak, televisyen pintar ini juga dapat membantu mereka mengakses kandungan yang sesuai untuk kanak-kanak dengan menetapkan ciri pintar yang bersesuaian. Samsung Lifestyle TV memberi pengguna pilihan untuk menyekat kandungan yang tidak sesuai dengan menetapkan tetapan untuk mengawal akses anak-anak mereka.

The Sero – Harga Bermula RMRM6,999

Sambungkan Peranti Bluetooth

Untuk memanfaatkan sepenuhnya pengalaman menonton TV anda, anda boleh menyambungkan televisyen anda dengan beberapa peranti pintar yang lain termasuk sambungan speaker untuk audio yang lebih baik. Dengan ini, bukan sahaja anda akan melihat setiap perincian dengan warna dan kejelasan yang mulia, anda juga akan merasakan setiap suara dan pergerakan juga.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Samsung Lifestyle TV, anda boleh melayari laman rasmi Samsung dan mula dapatkan televisyen pilihan anda bermula hari ini.

Komen