Carian
#100Hari100Aktiviti – Adakah Trend Beli-belah Secara Atas-Talian Akan Terus Kekal?
October 22, 2020 Lina Rosli

#100Hari100Aktiviti – Adakah Trend Beli-belah Secara Atas-Talian Akan Terus Kekal?

Orang suka membeli-belah dalam talian. Dan bukan hanya di Kanada. Pengguna dari seluruh dunia berbondong-bondong ke internet untuk membuat pembelian. Menjadi cara yang lebih mudah untuk berbelanja kerana tidak memerlukan anda meninggalkan rumah anda! Adakah anda membenarkan pelanggan anda membeli dari anda dalam talian? Blog A Great Place To Be yang berpusat di UK menggariskan beberapa sebab mengapa membeli-belah dalam talian sangat popular. Mari kita periksa.

1. Mereka dapat mencari apa yang mereka mahukan. Apabila pembeli dalam talian membeli-belah, ini menjadikan keseluruhan proses penyemakan imbas lebih mudah. Bayangkan anda dapat melancarkan nama produk atau jenama semasa anda membeli-belah di lokasi fizikal. Lebih mudah melakukannya di komputer atau telefon pintar, bukan? Orang mencari apa yang mereka mahukan, mencarinya dan membelinya. Membeli-belah dalam talian menjadikan pencarian yang anda mahukan lebih mudah.

2. Tidak ramai atau beratur. Mungkin faedah yang paling jelas untuk membeli-belah dalam talian adalah hakikat bahawa ia membolehkan orang ramai menghindari barisan panjang dan orang ramai. Apabila anda membenarkan pelanggan anda membeli-belah dalam talian, anda memberikan kemudahan kepada mereka. Mereka juga dapat mengelakkan daripada mencari tempat letak kenderaan dan kemudian membuat “di mana kereta saya?” Yang kadang-kadang memalukan cari setelah lawatan membeli-belah selesai.

3. Kemudahan membeli-belah. Apabila pengguna dapat membeli-belah dalam talian, mereka tidak perlu risau tentang waktu kedai. Aktiviti ini secara harfiah adalah urusan 24/7. Blog The Great Place To Be juga menunjukkan bahawa “media sosial dan e-buletin memungkinkan untuk menargetkan komunikasi yang relevan kepada pelanggan anda pada waktu mereka kemungkinan besar akan membeli – hari gaji, waktu makan siang, setelah bekerja, setelah pagi sekolah contohnya. “

4. Mudah untuk membandingkan harga dan ulasan. Orang tidak hanya pergi online untuk membeli-belah. Mereka masuk ke dalam talian untuk membuat perbandingan antara pelbagai tempat yang berpotensi mereka beli. Pergi dari satu kedai fizikal ke kedai seterusnya boleh menjadi proses yang melelahkan. Melompat dari satu jenama ke jenama lain melalui internet adalah mudah dan tidak menyakitkan. Beri insentif kepada pelanggan anda untuk melompat ke arah jenama anda dalam talian!

5. Mereka boleh membeli-belah lebih jauh. Anda tahu bahawa blog The Great Place To Be adalah bahasa Inggeris apabila menggunakan perkataan “di luar” Untuk pembaca Kanada kami, rakan kami dari UK hanya memberitahu kami bahawa membeli-belah dalam talian membolehkan anda membuat pembelian dari jauh. Dengan kata lain, internet membolehkan orang Kanada membeli dari kedai di Amerika Syarikat dan… baiklah, UK! Pada asasnya, anda boleh membeli-belah di mana sahaja di dunia.

Seperti yang anda bayangkan, kebanyakan membeli-belah dalam talian memerlukan penggunaan kad kredit. Apabila kedai anda menerima kad kredit, ia akan membuka peluang kepada dunia baru. Secara harfiah! Benarkan orang dari seluruh dunia membeli-belah di kedai anda. Terima kad kredit, siapkan laman web anda untuk membolehkan pembelian dibuat dan anda memperkenalkan diri anda ke aliran pendapatan yang sama sekali baru.

Komen