Carian
Rangkaian Produk Terbaru BZU BZU – Pelitup Muka, Pensanitasi Tangan Khusus Untuk Kanak-Kanak
November 16, 2020 Lina Rosli

Rangkaian Produk Terbaru BZU BZU – Pelitup Muka, Pensanitasi Tangan Khusus Untuk Kanak-Kanak

BZU BZU merupakan salah satu jenama di Asia Tenggara yang menyediakan keperluan setiap ibu bapa untuk anak-anak mereka iaitu syampu mandian. Ia diformulasikan dengan bahan bebas sulfat, paraben, alkohol, asbestos, formaldehid dan  juga perengsa kulit tiruan.

Seperti yang anda ketahui, kulit bayi sememangnya sangat halus, lembut dan sensitif jika terdedah kepada bahan kimia yang menyebabkan kerengsaan dan kekeringan. 

Oleh itu, dengan adanya jenama penjagaan keluarga BZU BZU, ibu bapa tidak lagi perlu risau sewaktu melakukan mandian kepada anak-anak. Dengan formula bahan semula jadi yang lembut dan selamat, ia menjadikannya produk yang sesuai untuk bayi dan anak-anak terutama dengan kulit sensitif, eksim atau keadaan kulit yang lain.

Produk Mandian Dari BZU BZU

Mandian Head-To-Toe Wash oleh BZU BZU ini diperkenalkan dan dicipta khas untuk bayi sehingga 3 tahun dengan kulit sensitif. Ia dilengkapi dengan wangian yang menenangkan dan menenangkan yang telah diuji secara dermatologi. Melaluinya juga, ia akan memberikan kualiti tidur yang lebih tinggi berbanding produk tanpa wangian di dalamnya.

Sementara untuk kanak-kanak berumur 4 hingga 12 tahun, BZU BZU membawakan pek bundle Little Man dan Little Lady. 

Bukan itu sahaja, kebaikan bahan-bahan ini adalah ia memberikan kelembapan tambahan dan juga mencegah kekeringan selain tidak mengganggu mata bayi sewaktu mandian dilakukan.

Langkah Pencegahan Covid-19 – Pencuci Tangan Kanak-Kanak

Menariknya, BZU BZU turut memperkenalkan Pek Kebersihan atau Hygiene Pack yang sesuai untuk anak kecil dan seluruh keluarga. Di dalamnya, terdapat beberapa produk yang boleh anda dapatkan termasuk pelitup muka perubatan untuk kanak-kanak yang telah diuji SGS yang mempunyai lebih dari 99% Kecekapan Penapisan Bakteria (BFE). Ia juga menawarkan perlindungan 3 lapisan terhadap bakteria, debu atau titisan dan zarah mikro.

Untuk pencuci tangan pula, ia diperkaya dengan ekstrak Vitamin C dan sitrus, menjaga kulit lembut anak-anak lembut dan berkhasiat. Manakala, penyembur pensanitasi tangan (Hand Sanitiser Spray) dibuat dengan bahan organik yang diperakui dan 100% semula jadi tanpa alkohol, dengan formula tidak melekit dan tidak berminyak yang terdapat dalam aroma sitrus dan peppermint.

________________________________________________________________________

Bagi yang berminat, rangkaian produk terbaru dari BZU BZU kini boleh didapati di kedai utama Lazada dan Shopee. Jika anda ingin mendapatkannya di kedai fizikal, pelanggan juga boleh mendapatkannya di rangkaian kedai Watson, rangkaian farmasi dan banyak lagi. 

Komen