Apakah Matlamat Anda Untuk 2021 Ini? Cara Bersosial, Kewangan Antara Perkara Yang Akan Berubah 

Apa sepuluh perkara yang akan berubah untuk anda kerana wabak ini?
Matlamat Kewangan Saya
Ekonomi mendapat kesan besar kerana wabak virus ini, akibatnya saya tidak pasti apakah saya akan dapat mencapai matlamat kewangan saya untuk tahun ini.
Keupayaan Saya untuk Melancong
Apabila sempadan ditutup, tidak mungkin kebanyakan kita akan mempunyai kebebasan untuk melakukan lawatan ke negara asing atau melakukan pengembaraan di luar negara. Pada tahap ini, pergi ke luar rumah akan menjadi pengembaraan dengan sendirinya di banyak tempat di dunia.
Matlamat Kecergasan Saya
Saya tidak dapat pergi ke gim lebih dari 1 bulan. Semasa saya melakukan latihan di rumah, jadual saya tidak berfungsi dengan baik dan tidak selari. Ini akan memberi kesan kepada matlamat gim saya untuk tahun ini. Seberapa besar kesannya akan ditentukan oleh berapa lama sebelum saya dapat kembali ke gimnasium.
Pelan pelaburan saya
Ini bukan perkara baik atau buruk, lebih kurang berkecuali. Peluang yang ada sebelum pandemi ini tidak lagi ada sejauh mana, dan di tempat-tempat di mana peluang tidak ada sebelum pandemi ini, sekarang ada yang baru siap dan menunggu.
Ini hanya akan melibatkan pemahaman aspek ekonomi dari Pandemi ini, dan berdasarkan pada itu mencipta kembali senarai sektor pelaburan yang menguntungkan, baik untuk pelaburan jangka panjang dan pelaburan jangka pendek.
Hubungan dan Persahabatan
Bilangan perkara yang dapat saya lakukan semasa pandemik ini sangat terhad, dan akan memakan masa yang lama agar keadaan menjadi stabil kembali. Tipis yang saya mahu lakukan, orang-orang yang saya ingin bertemu dan berhubung kembali, semuanya akan ditolak.
Keupayaan Saya untuk Bergaul
Katakan saja untuk beberapa bulan akan datang, kemampuan anda untuk pergi ke kebanyakan kawasan sosial akan sangat terhad.
Pendekatan saya untuk hidup
Pada tahap peribadi, tempoh COVID-19 ini telah berfungsi sebagai tempoh refleksi yang baik. Wabak ini telah menonjolkan azab kita yang akan datang dan ketidakpastian hidup. Sekiranya seseorang bertanya kepada saya “Apa yang akan anda lakukan sekiranya hari ini adalah hari terakhir anda hidup?” Saya akan sukar menjawab soalan itu kerana saya mempunyai keinginan yang kuat untuk melakukan banyak perkara, kebanyakan perkara itu tidak sesuai dalam jangka waktu 24 jam itu. Secara keseluruhan saya baru menyedari bahawa saya harus mencapai cita-cita saya, dan bermimpi 10 kali lebih agresif daripada yang saya lakukan setakat ini. Hidup ini tidak lama, dan tidak sesekali masa ini dijanjikan kepada kita.
Interaksi Setiap Hari
Kehidupan menjadi jauh lebih digital, dengan orang yang bekerja dari rumah, kebanyakan perkara berlaku melalui skrin. Ini mungkin akan berterusan walaupun wabak itu telah berlalu. Ia lebih menjimatkan kos, mudah, menurunkan jejak karbon kita, dan mencegah penyebaran penyakit berjangkit.
Peningkatan Penguasaan Kerajaan
Yang ini mungkin atau tidak kekal. Tetapi Pemerintah akan melakukan lebih banyak pengintipan dalam mencari tahu di mana Anda berada, di mana Anda berada, dan apa yang telah Anda lakukan, melalui kaedah yang sebelumnya dianggap sebagai pencerobohan privasi peribadi.
Udara yang lebih bersih
Ketika dunia ditutup, kita akan mendapat dan akan terus mendapatkan udara yang lebih bersih. Ironinya ialah, walaupun kita bebas daripada zarah PM, kita masih terpaksa memakai topeng.