Carian
6 Pilihan Beg Yang Boleh Anda Gayakan Di Tempat Kerja
February 22, 2021 Lina Rosli

6 Pilihan Beg Yang Boleh Anda Gayakan Di Tempat Kerja

Pemilihan beg kerja yang baik memerlukan anda untuk memastikan kesesuaian penggunaannya. Untuk mencari beg yang bersesuaian, anda perlu lihat dari pelbagai aspek dan komponen seperti saiz yang sesuai, poket tambahan untuk menyimpan barang-barang kecil yang memudahkan anda untuk mencarinya. Bukan itu sahaja, ia juga perlu tampak minimal namun masih memperagakan rekaan yang professional dan elegan. 

Jadi, hari ini Tajria akan berkongsi kepada anda beberapa rekaan beg yang boleh anda dapatkan dan gayakan dalam fesyen harian anda sama ada untuk ke tempat kerja dan juga berjumpa dengan klien.

1. Beg Cross-body

Bagi anda yang gemarkan beg bersaiz kecil dan mudah untuk dibawa kemana-mana, Cross-body adalah pilihan yang amat sesuai untuk dibawa ke tempat kerja. Bukan sahaja, saiznya yang kecil dan kompak, ia turut menawarkan komponen ruang yang minimal supaya barangan anda akan lebih mudah untuk dicari. Bukan itu sahaja, rekaan yang dipamerkan juga tidak sarat sekaligus memberikan imej profesional dan elegan.

2. Beg Shopper

Selain cross body, shopper bag juga sesuai untuk dibawa ke tempat kerja. Rekaan beg ini seakan beg tote, tetapi ia sedikit kecil dan agak lebih memanjang ke atas. Dengan kehadiran saiznya yang sempurna, ia sesuai untuk memuatkan segala barang yang anda perlukan tanpa memerlukan anda untuk menyelongkar beg untuk mendapatkan barang yang anda ingini. Tambahan, jika anda seorang yang minimalis, rekaan tas tangan ini cukup menawan dengan mempamerkan sisinya yang elegan dan mewah.

3. Beg Galas

Untuk mencari beg galas yang kelihatan trendy tetapi masih mempunyai elemen yang sesuai untuk di bawa ke tempat kerja adalah satu kerja yang sukar. Kebanyakkan beg galas kelihatan agak besar dan janggal untuk dipadankan dengan outfit anda. Segelintir beg tampak bergaya dan ranggi, tetapi ia tidak sesuai untuk keperluan seharian.

4. Beg Bucket

Bagi penggemar beg yang menginginkan stail yang lebih selesa dan vintage untuk ke tempat kerja. Anda boleh memilih beg bucket sebagai peneman. Beg yang menjadi trend pada beberapa tahun kebelakangan ini, masih lagi mengungguli carta beg pilihan pengguna. Bucket bag hanya dilengkapi kancing magnetic dan tali pemegang. Namun, ada juga sesetengah beg ini tidak mempunyai kancing magnetic Jadi anda hendaklah sentiasa berhati-hati ketika membawa beg ini, agar barang-barang peribadi anda di dalam tidak terkeluar atau terjatuh.

5. Beg Tote

Beg tote merupakan satu item fesyen yang menjadi pilihan pengguna masa kini.  Terdapat banyak rekaan, kualiti dan warna yang tersedia di pasaran yang kelihatan bergaya dan membuat beg tangan harian yang hebat. Anda boleh membeli beg tote cantik dengan label pereka, anda boleh mendapatkan tote berkualiti dari kedai-kedai beg, kedai kasut, butik dan kedai aksesori.

6. Beg Satchel

Lebih besar daripada dompet yang lebih kecil daripada beg tote. Beg bersaiz medium ini adalah kombinasi yang sempurna untuk setiap wanita dari segi saiz dan kapasiti penyimpanan. Sebelum ini, beg satchel ini digunakan oleh lelaki. Selain satchel, ia turut dikenali sebagai ‘Messanger Bag’. Kebiasaannya, struktur beg satchel ini hampir sama seperti beg bimbit yang asalnya. 

Tidak seperti beg tote, satchel berstruktur dan mempunyai ritsleting dan gancu penutup sebagai bukaan terbuka. Satchels biasanya mempunyai pegangan pendek di atas selain tali panjang yang membolehkan beg itu dipakai di atas bahu atau silang.

Komen