Carian
Alami Insomnia? Tanamera Hadir Dengan Produk Aromaterapi Boleh Putar Terbaru
June 11, 2021 Lina Rosli

Tanamera melancarkan baru-baru ini telah melancarkan siri produk aromaterapi terbaru dengan binaan boleh putar (roll on). Dengan ini, anda boleh membawanya bila-bila masa anda memerlukannya dan bersifat mesra perjalanan.

Menerusi pengenalan ini, Tanamera membawakan dua produk aromaterapi iaitu Tanamera Sleep Roll On dan juga Tanamera Sniffles Roll On.


Tanamera Sleep Roll On

Menurut Tanamera, produk aromaterapi ini berfungsi baik dalam memberikan anda tidur nyenyak yang lebih cepat dan bangun dengan rasa segar pada kemudian hari.

Ia menampilkan campuran minyak pati yang dicairkan dengan minyak tumbuhan yang sejuk dan boleh disapukan terus ke kulit. Bukan itu sahaja, Tanamera Sleep Roll On ini hadir dengan Tanamera Sleep Oil berserta campuran bahan terapeutik dari lima minyak pati seperti aroma lavender yang digunakan untuk membantu menghilangkan kerisauan, mendorong pemulihan dan mendorong tidur. 


Sementara minyak pati lain yang ditawarkan termasuk cedarwood, Frankincense, marjoram dan juga Neroli yang dikatakan boleh memberikan ketenangan, melegakan kitaran pernafasan serta melegakan insomnia dan perasaan putus asa.


Hasilnya, ia membantu dengan kualiti tidur anda secara keseluruhan serta mengurangkan gejala yang berkaitan dengan insomnia dan kegelisahan ringan.

Untuk menggunakannya, anda boleh memakainya pada waktu sebelum tidur dan sapukan pada pelipis anda. Seterusnya, sapukan juga di belakang cuping telinga dan belakang leher untuk hasil terbaik.

Selain itu, anda boleh menggunakan minyak ke telapak tangan anda, gosokkan kedua telapak tangan dengan lembut dan cawan hidung anda untuk menarik nafas dalam-dalam.

Tanamera Sniffles Roll On

Sementara untuk variasi Sniffles pula, ia berfungsi bagi memberikan kelegaan untuk masalah penafasan atau hidung tersumbat.

Ia hadir dengan campuran 11 minyak pati yang dikatakan mampu untuk meredakan batuk, selesema, hidung dan dada serta bersin yang tidak terkawal. 

Berbeza dengan minyak pati yang ditawarkan pada variasi Sleep, produk ini membawakan bahan seperti


Pudina yang mempunyai manfaat penyejukan dan membantu membuka saluran penafasan, membersihkan sinus serta melawan bakteria dan mengurangkan keradangan. Ia juga hadir dengan minyak kamper, oregano, wintergreen, daun malar hijau, rosemary, minyak pokok teh dan juga minyak pokok pinus.

Untuk hasil terbaik, sapukan pada dada, dahi, pelipis, pergelangan tangan, telapak tangan, kaki dan titik tekanan lain sebelum menarik nafas secara dalam.

Bagi yang berminat, kedua-dua produk ini boleh dibeli bermula 16 Jun 2021 melalui jualan istimewa Special Tanamera Roll On Launch Deal yang akan menawarkan Tanamera Brown Formulation Body Soap dan juga jam tangan pintar untuk setiap pembelian secara berkas.

Mula daftar pembelian anda di sini: Tanamera 
Komen