Carian
Ini 3 Drama Korea Yang Pastinya Membuatkan Anda Ingin Menggunakan Samsung Galaxy Z Flip
August 9, 2021 Lina Rosli

Setiap kali selepas menonton K-drama, pastinya akan ada perkara yang membuatkan anda tidak ingin terlepas untuk mencubanya. Ia merangkumi fesyen yang ditampilkan, hidangan makanan yang dipersembahkan dan juga peranti elektronik yang mereka gunakan.

Namun, apa yang paling menarik perhatian penulis adalah penggunaan telefon pintar yang digunakan oleh beberapa para pelakon K-drama iaitu Samsung Galaxy Z Flip.


Seperti yang anda lihat, Samsung Galaxy Z Flip sememangnya hadir dengan rekaan yang unik dan moden. Ia menawarkan kebolehan skrin boleh-lipat yang boleh mengubah peranti menjadi bentuk seakan kotak kosmetik kecil apabila dilipat. 

Bukan itu sahaja, warna dan kemasan yang ditawarkan pada peranti juga kelihatan sangat elegan menjadikannya kelihatan berbeza dengan penawaran peranti lain di pasaran.

Sebelum kita mengetahui lebih lanjut apakah lagi penawaran menarik yang ditawarkan pada peranti ini, mari kita lihat 3 senarai drama Korea yang menampilkan pengggunaan Samsung Galaxy Z Flip sepanjang tayangan berlangsung.

Born Again

Genre: Misteri Dan Melodrama

Bagi penggemar drama jenis misteri, maka anda pastinya tidak ingin terlepas dalam menonton drama Born Again ini.

Ia menceritakan kisah tiga jiwa yang dilahirkan semula yang mana kisah mereka saling terkait oleh takdir. Antara highlight yang menarik mengenai cerita ini adalah kes pembunuhan bersiri yang berlaku pada tahun 1980-an dilihat berlaku semula pada tahun 2020. Ia mencetuskan kegusaran beberapa pihak yang berkaitan dengan kes tersebut.

Siapa yang menggunakan telefon Samsung Galaxy Z Flip?

Jung Ha Eun dan Jung Sa Bin, merupakan seorang pensyarah dan ahli Perkhidmatan Forensik Nasional (NFS) yang mengkaji mengenai tulang.


Itaewon Class

Genre: Drama

Cerita ini diadaptasi daripada webtoon popular yang mengisahkan tentang sekumpulan orang buangan sosial yang berkumpul untuk menjatuhkan mogul perniagaan eksploitatif di Korea iaitu Jangga Group.

Bermula daripada bawah, Sae Ro Yi berjaya mengembangkan idea dan bisnesnya ke beberapa buah negara dan menubuhkan puluhan francais di Korea Selatan. Banyak nilai moral yang boleh diambil daripada k-drama ini termasuk tidak membiarkan orang lain menjatuhkan impian dan misi kita.

Siapa yang menggunakan telefon Samsung Galaxy Z Flip?

Oh Soo-ah, watak yang dipegang oleh Kwon Nara. Dia merupakan ketua perancangan strategik dalam Kumpulan Jangga dan juga rakan sekelas dan cinta pertama Sae-ro-Yi. 


Penthouse

Genre: Drama, Jenayah, Dendam, Ngeri, Misteri

Antara cerita yang paling menjadi bualan ramai dan mencetuskan gelombang k-drama di pelbagai negara termasuk Malaysia. Malah drama ini juga antara yang memiliki rating tertinggi bagi tahun 2021.

Penthouse menceritakan kisah keluarga kaya yang tinggal di teratak atau Istana Hera dan anak-anak mereka di Sekolah Seni Cheong-ah. Kesemua ibu bapa bagi setiap keluarga ini memiliki cita-cita besar dan keinginan untuk anak-anak mereka dan akan melakukan apa sahaja untuk mereka. Namun, kehidupan mereka mulai hancur selepas kemunculan gadis misteri muda bernama Min Seol-ah.

Drama ini tidak berhenti di siri 1 sahaja, ia turut menayangkan 2 lagi siri yang pastinya membuatkan terikat dengan jalan cerita yang dipersembahkan.

Siapa yang menggunakan telefon Samsung Galaxy Z Flip?

Antara yang memakai Samsung Galaxy Z Flip dalam cerita ini termasuklah Shim Su-ryeon, Cheon Seo-jin dan Oh Yoon-hee.


Terdapat banyak lagi cerita dan k-drama lain yang menampilkan model peranti Galaxy Z Flip ini seperti Run On,  Its Okay Not To Be Okay dan banyak lagi.

Sekiranya anda ingin tahu bagaimana pengalaman penggunaan telefon boleh-lipat ini, dan tidak ingin ketinggalan untuk mencubanya, maka jangan lepaskan peluang anda untuk mendaftarkan minat pada laman Samsung Malaysia Unpacked hari ini, dan menikmati penawaran diskaun RM300 untuk pra-tempah peranti Samsung Galaxy Z Flip baharu selepas acara Unpacked pada 11 Ogos ini. 

Komen