Carian
Jom Ke Arah Pengurangan Sisa Digital – Ini Cara Untuk Menukar Samsung Galaxy Lama Kepada Peranti Baharu
September 30, 2021 Lina Rosli

Inisiatif kitar semula sisa digital kini dilihat salah satu kaedah yang boleh membantu dan menjamin kelestarian alam semula jadi. Tidak hanya memfokuskan kepada perlaksaan program kitar semula plastik, kaca dan kertas, peranti pintar dan juga barang elektrik dan elektronik juga kini sudah boleh dikitar semula.

Seperti yang ramai ketahui, kebanyakan jenama peranti pintar kini mula hadir dengan beberapa inisiatif untuk bergerak ke aras kelestarian. Tidak ketinggalan, Samsung telahpun mengumumkan beberapa perancangan yang memfokuskan kepada kelestarian dan mesra alam sekitar.

Inisiatif tersebut merangkumi pengenalan program tukar beli peranti Samsung Galaxy anda yang lama. Melaluinya, ia dijangka akan meminimumkan pembuangan sampah hasil daripada pengeluaran peranti mudah alih mereka.


Untuk pengetahuan anda, Samsung kini menawarkan kelebihan untuk tukar beli sehingga 5 peranti Samsung Galaxy seperti Galaxy Tablets, Galaxy Watch mahupun siri telefon pintar Samsung Galaxy.

Bagaimana Hendak Mula Menukar Beli Samsung Galaxy Baharu?

Anda hanya perlu mengunjungi rangkaian Samsung Experience Stores ataupun kedai pengedar sah Samsung terpilih dengan hanya membawa peranti yang ingin ditukar.

Kemudiannya, pihak Samsung akan menilai peranti lama ada sebagai tukaran sebelum menyatakan jumlah bayaran yang perlu anda lakukan untuk peranti baharu. Anda berkemungkinan besar boleh memperoleh potongan harga sehingga RM4,680.


Syarat Utama Program Tukar Beli Samsung

  1. Anda haruslah merupakan pemilik sah peranti yang ingin ditukar.
  2. Peranti yang ingin ditukar tidak boleh terikat dengan kontrak sedia ada bersama pelan telekomunikasi sedia ada.
  3. Untuk telefon pintar, ia haruslah tidak mengalami sekatan IMEI yang juga bukan peranti yang dilaporkan sebagai dicuri atau palsu.
  4. Peranti tidak dikunci oleh akaun iCloud dan Google.
Komen