Ibu bapa sering tidak sabar untuk berkongsi hidangan kegemaran mereka dengan si kecil, tetapi malangnya, tidak semua hidangan tempatan dicipta sesuai diberikan kepada anak-anak anda.

Hal ini kerana, menurut American Academy of Pediatrics mengatakan bahawa bagi sesetengah kanak-kanak, ia berkemungkinan besar mereka tidak begitu biasa dengan kehadiran sesuatu di dalam makanan yang boleh menyebabkan kesukaran untuk kunyak, gigit dan sebagainya.


Untuk pengetahuan anda, anak anda boleh mula makan makanan pejal pada usia kira-kira 6 bulan. Pada masa dia berumur 7 atau 8 bulan, anak anda boleh makan pelbagai jenis makanan daripada kumpulan makanan yang berbeza

Bagi memudahkan proses penyediaan makanan anak anda, HaruPlate hadir MY HaruPlate Masak-Masak Bundle yang mana ia dapat membantu ibu bapa menyediakan makanan lazat dan sihat dengan mudah selain memenuhi citarasa tempatan yang biasa untuk anak-anak.

Apa itu MY HaruPlate?

MY HaruPlate menawarkan kit memasak edisi terhad yang menampilkan bersama trio buku terlaris HaruPlate. Antara yang diperkenalkan adalah Kit Sambal Tomato Legenda, Kit Sos Masam & Manis kegemaran ramai dan Kit Kari Labu & Jagung klasik.

Bagi sos masakan ini, ia menggunakan bahan semulajadi yang diperbuat daripada 11 jenis buah-buahan dan sayur-sayuran tanpa sebarang penambahan garam, gula atau pengawet tiruan.


Untuk memastikan lagi piawaian terbaik dalam kelas dalam pembuatan dan keselamatan makanan, kesemua produk dirumus di bawah bimbingan dan kelulusan Penasihat Dietetik HaruPlate, Pakar Pemakanan Klinikal Jaclyn Reutens dalam kemudahan yang diperakui ISO dan Halal di bawah lesen oleh Agensi Makanan Singapura (SFA).

Bagi anda yang berminat untuk mencuba MY HaruPlate Masak-Masak Bundle, kesemua kit ini boleh didapati di haruplate.com, Lazada dan Shopee.  Selain itu juga, anda boleh terokai perkongsian lanjut menerusi tagar #MYHaruPlate untuk lebih banyak resipi inspirasi.