Carian
Jenama Susu Barista Popular Australia, MILKLAB Menambah Pilihan Susu Oat – Boleh Didapati Di Kedai Terpilih
November 19, 2021 Lina Rosli

MILKLAB merupakan jenama susu yang paling popular di Australia yang sering dihidangkan di dalam kopi. Ia nampaknya sudah mula ditawarkan di Malaysia melalui kafe terpilih dan kedai perkhidmatan makanan yang mengambil bahagian.

Selari dengan itu, MILKLAB juga telah menambahkan pilihan susu oat pada penawarannya. Untuk pengetahuan anda, susu oat MILKLAB adalah susu serba boleh yang digunakan dalam kedua-dua minuman panas dan sejuk, dan merupakan alternatif minuman berkrim baharu kepada susu tenusu dengan 100 peratus oat Australia.


Susu oat MILKLAB ini juga dikatakan kaya dengan rasa selain mempunyai tekstur yang berkrim serupa dengan produk tenusu penuh krim yang lain. Ditambah lagi dengan rasa kemanisan semulajadi dan halus yang melengkapi rasa kopi espreso.

Menurut panel penyelidikan bebas, susu MILKLAB Oat mengatasi peneraju pasaran semasa untuk rasa dan penghayatan keseluruhan dalam penyediaan kopi. Oleh sebab itu, ia sangat sesuai dinikmati oleh para penggemar kopi yang ingin tahu tumbuhan akan rasa susu berasaskan tumbuhan di dalam kopi.


Persatuan Kopi Istimewa Malaysia – Pameran Seni Latte Digital 2021

Digital Latte Art Throwdown diadakan bagi mewujudkan platform yang menyeronokkan dan menghiburkan untuk barista mempamerkan kemahiran seni latte mereka seperti kehebatan melukis corak dengan buih susu pada permukaan kopi.

Peserta dinilai dari segi kreativiti, teknik, sifat visual, kontras dalam corak dan prestasi keseluruhan mereka oleh hakim profesional serta penonton yang akan dijemput untuk menjadi hakim jemputan. 

Bagi menyokong idea ini, MILKLAB telahpun menjadi penaja utama Digital Latte Art Throwdown 2021 bagi membantu para peserta mempamerkan prestasi tinggi menggunakan MILKLAB Oat sewaktu melakukan seni latte. 

Komen