Lina Rosli Diterbitkan 21 December 2021

UNIQLO Membuka Rangkaian Pertamanya di Ampang –

17 Disember 2021, Kuala Lumpur – Peruncit pakaian global UNIQLO hari ini mengumumkan pembukaan kedai baharu di Melawati Mall di Taman Melawati, Kuala Lumpur. Terkenal dengan LifeWear, pakaian berkualiti dan berfungsi yang dibuat untuk semua, kedai baharu UNIQLO menyasarkan untuk menyediakan kemudahan membeli-belah kepada penduduk yang tinggal dan bekerja di pinggir bandar timur Ampang di ibu negara.

Terletak di tingkat bawah Melawati Mall, kedai baharu ini menawarkan pelbagai jenis pakaian LifeWear UNIQLO untuk lelaki, wanita dan kanak-kanak, termasuk rangkaian UNIQLO yang popular seperti:

• AIRism: diperbuat daripada bahan inovatif dan berfungsi yang bernafas dan menyerap lembapan untuk keselesaan optimum dalam cuaca panas dan lembap di Malaysia. Terdapat dalam t-shirt, topeng, pakaian dalam, pakaian luar, tudung dan banyak lagi.

• Koleksi teras UNIQLO: terdiri daripada bahagian atas dan bawah, termasuk seluar jeans, untuk bekerja dan beriadah, pakaian santai dan pakaian utiliti sukan untuk lelaki dan wanita, pakaian untuk kanak-kanak dan bayi serta aksesori seperti kasut, tali pinggang dan beg.

• UT: Baju-T UNIQLO menawarkan pelbagai budaya pop asli dan grafik seni dari seluruh dunia yang membolehkan pemakainya mengekspresikan keperibadian mereka.

Syarikat Pakaian Bertanggungjawab

UNIQLO menjemput semua pelanggan untuk mendermakan pakaian UNIQLO pra-kesayangan mereka untuk orang yang memerlukan. Pelanggan boleh mendermakan pakaian mereka di Sudut Kelestarian di UNIQLO Melawati Mall, di mana mereka juga boleh belajar tentang RE.UNIQLO dan usaha kemampanan global dan tempatan yang lain.

Satu inisiatif sedemikian telah diadakan di UNIQLO Melawati Mall sebelum pembukaannya. Sebagai sebahagian daripada advokasi kepelbagaian dan keterangkuman (D&I) syarikat dan selaras dengan matlamatnya untuk menggaji sekurang-kurangnya seorang pekerja kurang upaya di setiap kedainya, sesi pengalaman runcit dalam kedai telah dijalankan untuk orang kurang upaya pembelajaran untuk mendedahkan mereka kepada kemahiran runcit. Aktiviti ini dijalankan sebagai sokongan kepada masyarakat OKU di sekitar kedai.