Tahukah anda bahawa jerawat telah menjejaskan 9.4% penduduk dunia, menjadikannya keadaan kulit kelapan paling lazim di seluruh dunia.

Kajian epidemiologi mendapati bahawa jerawat paling kerap berlaku pada remaja selepas akil baligh dan juga kanak-kanak lelaki sering mengalami pelbagai jenis masalah jerawat.

Selain itu, terdapat juga kesan psikologi yang dikaitkan dengan individu yang menghadapi masalah jerawat. Bagi kebanyakan individu juga, jerawat dilihat akan menjejaskan lebih daripada sekadar penampilan mereka kerana ia boleh menjejaskan kesihatan emosi seseorang.

Penyelidik telah mendapati bahawa orang yang mempunyai jerawat berkemungkinan mengalami kemurungan, kebimbangan, konfiden diri yang rendah, imej diri yang lemah dan kualiti hidup yang menurun secara keseluruhan. 

Bagaimana Rutin Skinlycious Membantu Mengurangkan Masalah Jerawat?

Skinlycious hadir dengan solusi yang disesuaikan untuk setiap jenis kulit dan jerawat. Ia juga memelihara keseimbangan antara rawatan dan penjagaan. Oleh itu, produk keluaran Skinlycious akan dirumuskan dengan bahan-bahan yang saling melengkapi antara satu sama lain dan merawat kulit. 


Untuk remaja dan kanak-kanak 

Remaja dan kanak-kanak adalah kumpulan yang paling terjejas apabila akil baligh dan perubahan hormon bermula.

Jadinya, mereka menjadi lebih mudah terdedah kepada minyak, jerawat, benjolan, bintik putih, bintik hitam dan juga jerawat kistik. Maka, Skinlycious akan menampilkan bahan penghilang jerawat yang akan menangani masalah kulit ini.

Untuk dewasa sekitar 20-an hingga 30-an 

Bagi orang dewasa dalam lingkungan 20-an atau 30-an, kulit mereka telah mencapai kematangan. Walaupun begitu, jerawat mungkin masih timbul di sana sini tanpa peringatan. Bagaimana dengan penyelesaian? Semestinya Skinlycious.

Untuk orang dewasa berumur 40-an dan ke atas 

Benar, jerawat masih boleh muncul jika anda sudah berumur 40an dan ke atas. Orang dalam kumpulan umur ini masih mengalami jerawat yang menyakitkan, malah ada yang turut bergelut dengan masalah yang lebih teruk.

Oleh itu, Skinlycious mempunyai produk yang sesuai untuk ini demografi yang bukan sahaja menyasarkan jerawat yang tidak diingini tetapi juga membantu mereka mencapai kesihatan dan kulit berseri. 


Dua Kit Permulaan Yang Boleh Anda Cuba

Dapatkan kit Permulaan Skinlycious untuk sesiapa sahaja yang baru hendak bermula dengan produk-produk penjagaan diri dari Skinlycious.

Skinlycious Clear Skin Essentials Starter Kit, RM147 

Kit Permulaan Skinlycious Clear Skin Essentials mengandungi rangkaian lengkap produk yang berupaya merawat jerawat, termasuk:

  • Skinlycious Calming Cleanser: Pembersih lembut dan berkesan yang meminimumkan kemerahan, mengimbangi semula pH kulit, dan memerangi bakteria pembentukan jerawat. 
  • Skinlycious Glow Exfoliant: Gel pengelupasan lembut yang meresap kotoran dalam pori-pori tersumbat sambil mengecilkan saiznya. Ia juga memudarkan kesan selepas jerawat dan pigmentasi sambil menghilangkan kulit mati secara lembut. 
  • Skinlycious Hydrating Serum: Serum penghidratan yang mengawal minyak dan pengeluaran sebum, mengurangkan garis halus sambil menguatkan penghalang kulit dan menyuburkan kulit dari dalam. 
  • Skinlycious Clarifying Serum: Pembetul bintik ini mengurangkan penampilan jeragat dan kemerahan serta mengurangkan kesan selepas jerawat tanpa mengeringkan kulit. 

Skinlycious Clear Skin Complete Starter Kit, RM279 

Kit Permulaan Lengkap Skinlycious Clear Skin adalah rangkaian lengkap yang sesuai untuk dijadikan sebagai rutin. 

Apa yang membezakannya dengan kit sebelum ini adalah tambahn produk:

  • Skinlycious Soothing Cleansing Gel: Menanggalkan solekan tanpa mengganggu keseimbangan kulit. 
  • Skinlycious Barrier Booster Moisturizer: Pelembap yang menenangkan dan menambah baik keanjalan kulit, kedutan dan garis halus serta menghidratkan kulit jauh di dalam tanpa meninggalkan kemasan berminyak. 
  • Skinlycious Multi Protection Mineral Sunscreen SPF47PA+++: Salah satu pelindung matahari yang tidak berminyak. Ia memberikan perlindungan maksimum terhadap UVA dan UVB dengan kehadiran ekstrak daun Zaitun dan bahan antioksidan semulajadi.

Untuk maklumat lanjut, layari www.skinlycious.com/my/ bermula hari ini.