Lina Rosli Diterbitkan 31 December 2021

5 Restoran Atau Kedai Makan Di Subang – Berharga Bawah RM20

Tiada semangan untuk memasak? Tiada masalah, jika anda berada di kawasan Subang Jaya, terdapat pelbagai jenis dan hidangan makanan yang ditawarkan pada harga yang berpatutan untuk dinikmati.

Bukan sahaja boleh didapati di kedai fizikal, malah boleh dipesan menerusi servis pandu lalu. Berikut adalah restoran dan kedai makan paling popular yang boleh anda nikmati pada harga kurang daripada RM20.

Ayam Penyet D’Kota

Set Ayam Penyet & Set Lele Penyet

Sukakan makanan pedas? Anda boleh kunjungi ke Ayam Penyet D’Kota. Untuk sepinggan nasi putih bersama ayam goreng rangup atau ikan goreng rangup, anda boleh mendapatkannya pada harga bermula RM11.90.

Hidangan ini juga digandingkan bersama sambal pedas, hirisan timun segar, tempe, tauhu dan sup. 

Lokasi: Ayam Penyet D’Kota, Arked Makanan, LG-40, Tingkat Bawah, Da Men USJ


AroiThai

Makanan Laut Phai Thai & Makanan Laut Tom Yum

Jika anda merindui masakan Thailand dan makanan sensasinya, ini adalah tempat untuk anda kunjungi.

Kedai ini menghidangkan makanan laut segar yang akan memenuhi citarasa anda dengan pelbagai perisa daripada setiap suapan.

Salah satu hidangan istimewa mereka adalah gabungan rasa manis Seafood Phad Thai (RM15.90) ataupun Sup Tom Yum Makanan Laut (RM19.90).

Lokasi: AroiThai, LG-23, Tingkat Bawah, Da Men USJ


Mr Fish Fish & Seafood Noodle,

Fillet Salmon Hitam & Mee Sup Susu Ikan  & Mee Kari Kepala Ikan Kerapu Premium

Restoran ini menghidangkan mi kepala ikan asli yang dimasak sendiri, Mr Fish Fish & Seafood Noodle hanya menggunakan bahan-bahan segar dan semula jadi selain tanpa tambahan MSG.

Untuk Laksa Kari Kepala Ikan Kerapu Premium mereka, ia ditawarkan pada harga RM17.90. Manakala, Fillet Kerapu Premium & Bubur Teochew Maw Ikan pula berharga RM18.50.

Lokasi: Mr Fish Fish & Seafood Noodle, LG-24 , Tingkat Bawah, Da Men USJ


Oh Cha Cha

Kopi Krim Keju & Buah Markisa Shy Jih Chuen dengan Buah

Kedai minuman Oh Cha Cha menggunakan teh Taiwan terbaik untuk mencipta satu siri minuman yang lazat, yang memfokuskan penawaran teh dengan krim keju atau tauhu dan teh buah-buahan.

Antara menu wajib adalah Brown Sugar Bubble Milk (RM12.90), Cheese Cream Coffee (RM15.90) dan Tofu Cream Taro Milk (RM14.90).

Lokasi: Oh Cha Cha, LG-K03, Tingkat Bawah, Da Men USJ


Projek Kafe Autisme

Bee Hoon Vegetarian dengan Telur & Bingka

Nikmati makanan yang lazat dengan tujuan murni di Projek Kafe Autisme. Kafe ini diwujudkan untuk memperkasakan belia autistik dengan menawarkan peluang pekerjaan.


Bukan itu sahaja, kafe ini menyajikan menu terhad yang menampilkan kegemaran Malaysia yang lazat yang disediakan oleh kumpulan belia autistik seperti Vegetarian Bee Hoon dengan Telur (RM9.50), Nasi Kerabu Bunga Telang dengan Ayam Percik (RM15), Bingka (RM3) dan banyak lagi.

Lokasi: Projek Kafe Autisme, LG-12, Tingkat Bawah, Da Men USJ