Selepas pembukaan Siam Piwat di Pavillion Bukit Jalil, kini anda boleh menerokai lebih banyak barangan ‘Made in Thailand’ dari 3 jenama eksklusif negara tersebut iaitu Ecotopia, Absolute Siam dan ICONCRAFT.

Untuk setiap jenama ini, ia dikatakan akan memenuhi keperluan individu yang mana pembeli tempatan mahupun antarabangsa dapat merasai pengalaman Thailand tanpa perlu meninggalkan Malaysia. Hal ini kerana, anda boleh menyelami budaya Thailand sekaligus menikmati gaya hidup bertenaga Bangkok dengan lebih mudah.

Anda boleh menemui produk yang memfokuskan alam sekitar yang ringkas namun bijak di Ecotopia, teroka fesyen terkini di Absolute Siam dan cari barangan buatan tangan di ICONCRAFT. Untuk mengetahui lebih lanjut, berikut adalah beberapa pilihan barangan atau item yang boleh anda dapatkan di Siam Piwat.

Absolute Siam – SUE’s WRAP Pants S/Print Paisley (RM399)

SUE, sebuah label fesyen setiap hari yang terkenal dengan warna-warna cerah dan cetakan berani. Ia menawarkan variasi pilihan rekaan dan corak seluar yang akan membawakan pengalaman seakan bercuti di Thailand.

Antara tarikan di SUE adalah seluar bercorak yang sesuai dipadankan dengan ruji kemeja atau baju putih, atau cetakan lain jika anda berasa berani.

Absolute Siam TA. THA. Beg Jam TA (RM159)

TA. THA. TA di Absolute Siam menawarkan pilihan beg silang badan yang menyeronokkan dan serba boleh yang sesuai untuk hari-hari yang penuh dengan tugas, ataupun anda juga boleh gunakannya ketika berjalan-jalan di bandar atau minum kopi. Ia tersedia dalam tiga warna comel untuk banyak pilihan untuk menyuntik kehidupan ke dalam almari pakaian anda.

ICONCRAFT – Subang AGAPE HANDICRAFT’s Rose Quartz (RM1498+)

Untuk anda yang menggemari aksesori atau barang perhiasan diri, jangan lupa singgah di kedai perhiasan AGAPE HANDICRAFT.

Ia menawarkan rekaan subang yang diukir sempurna dan dipadankan dengan warna merah jambu kehitaman yang bukan sahaja mendamaikan telinga, tetapi warna merah jambu juga membuatkan kulit anda berseri dengan cantik.

Ecotopia- THE REMAKER’s New Yorker L (RM889) dan RENIM PROJECT’s Moca Tote Bag (RM429)

Apabila bercakap tentang fesyen lestari, memilih jenama yang selaras dengan moral anda adalah kunci utama. Di Ecotopia, anda boleh mendapatkan beg jinjing yang direka menggunakan aksesori lestari dan menawarkan fleksibiliti yang ringkas seperti berfungsi sebagai beg beli-belah yang boleh diguna semula.

THE REMAKER’s telah mencipta beg tote artisan bergaya yang diperbuat daripada dua jaket kulit kambing 100%. Tote besar ini sesuai untuk kegunaan harian atau selain direka untuk memberikan imej bergaya yang pastinya akan menarik perhatian!

Seterusnya, RENIM PROJECT’s Moca Tote Bag dihasilkan daripada tompok beg simen yang dijahit semula. Selain beg, mereka juga mencipta pakaian kitar semula yang cantik dan bergaya di samping mengekalkan kelestarian alam.

Ecotopia – Graph’s Signature Blend Coffees (RM69)

Graph ialah syarikat pemanggang kopi khusus yang komited untuk menghasilkan minuman terbaik selain menggunakan amalan pemanggangan yang berinovatif. Hanya menggunakan biji terbaik daripada petani kopi berkualiti yang mengabdikan diri pada apa yang mereka lakukan, Graph menyasarkan untuk membawa kopi terbaik kepada pelanggan mereka.

Antara menu yang cukup popular termasuklah Signature Orange Chocolate Cookie Roast mereka yang menampilkan gabungan coklat yang lazat dan ekstrak semula jadi oren. 

Jika coklat oren bukan hidangan ideal anda, Graph menawarkan pelbagai perisa unik yang lain seperti Chocolate Karamel, Blueberry Jam, Strawberry Cookies, Cigarette Karamel dan banyak lagi.

Terdapat banyak lagi barangan yang menarik di Siam Piwat. Jika anda menjumpai mana-mana barangan yang menakjubkan, jangan lupa untuk kongsikan bersama Tajria.

Untuk mengunjungi kedai konsep ‘Made in Thailand’ iaitu Ecotopia, Absolute Siam dan ICONCRAFT, ia terletak di Aras 2, Zon Merah Jambu (di hadapan Parkson, Aras 2), Pavilion Bukit Jalil. Selamat berbelanja!