Dengan berat hanya 8.7 gram untuk rangkaian berus gigi sensitif dan 9.2 gram untuk rangkaian berus gigi lembut biasa, Jordan Ultralite adalah inovasi berus gigi terbaharu oleh Jordan.

Khusus untuk anda yang menitik beratkan akan keselesaan sewaktu memberus gigi, Jordan Ultralite direka sesuai dengan gaya hidup moden dengan inspirasi Scandinavia di samping membawakan kebersihan maksimum dan kelestarian kepada para pengguna. 

Berus gigi Jordan Ultralite yang serba ringan menampilkan rekaan pemegang dengan corak heksagon yang kompleks yang membolehkan penggunaan plastik dikurangkan sebanyak 50%, dan pada masa sama masih memberikan genggaman ergonomik selesa kepada pengguna.

Apabila bercerita tentang pengurangan plastik pada produk berus gigi ini, tahukah anda bahawa Jordan Ultralite diperbuat daripada 100% bahan tunggal yang boleh dikitar semula? Dengan penampilan bahan ini, ia sekaligus menjadikan berus gigi ini lebih mudah untuk dikitar semula.

Mengulas tentang corak pada pemegang berus gigi pula, rekaan heksagon ini mengambil ciri yang terdapat pada sarang lebah yang menjadikan ia lebih ringan dan mudah untuk dipegang, di samping mengekalkan keutuhannya untuk genggaman yang erat. Malah, reka bentuk terbuka ini juga membolehkan pengguna membilas sisa ubat gigi dengan lebih teliti.

Selain itu, Jordan Ultralite turut memberikan gosokan yang lembut dengan jangkauan yang hebat. Hujung bulu berusnya membolehkan pengguna menanggalkan plak dengan berkesan sementara kekal lembut pada gigi dan gusi. Digabungkan dengan bulu berus yang direka khusus untuk pembersihan maksimum, Jordan dapat memastikan kesihatan gigi sentiasa diutamakan sambil menjadikan Jordan Ultralite sebagai berus gigi paling ringan di dunia.

Bagi anda yang berminat untuk mendapatkan berus gigi Jordan Ultralite, ia mula dijual pada harga RM9.90 yang mana boleh didapati di pasar raya utama, rangkaian kedai dan farmasi kesihatan dan kecantikan. Anda juga boleh membeli Jordan Ultralite secara atas-talian melalui kedai rasmi Jordan di dalam Shopee dan Lazada.