Alpro Pharmacy dan SUGI Pharmacy kini telah hadir dengan perkongsian eksklusif yang mana melaluinya, produk penjagaan kesihatan dan penjagaan diri dari Jepun kini boleh terus dibeli di rangkaian Alpro Pharmacy terpilih iaitu di lokasi KLCC, Lot 10 dan The Gardens.

Menurut Alpro lagi, penduduk tempatan boleh menikmati lebih 30 jenama produk penjagaan kesihatan dan peribadi SUGI. Dengan ini, ia dijangka dapat memberi khidmat kepada masyarakat tempatan dengan lebih meluas selain turut menjadi sebuah farmasi yang ingin dikunjungi orang ramai.

Tidak hanya itu, perkongsian bersama ini juga dilihat akan menampilkan variasi jenis ubat dan produk baharu yang boleh menyokong kesihatan masyarakat setempat dengan lebih baik sambil membuka lebih banyak peluang perniagaan yang menarik.

Beberapa produk yang mesti dicuba daripada barisan pengguna SUGI boleh berharap untuk memasukkan produk jenama persendirian yang dibangunkan bersama oleh Sugi Holdings dengan pengeluar Jepun, dan jenama buatan Jepun yang popular yang masih belum diedarkan di Malaysia.

Bagi yang ingin melihat perkongsian sama antara Alpro dan SUGI Pharmacy, ia diumumkan bakal tiba pada September sebelum menubuhkan sudut khusus di Alpro Farmasi di seluruh negara.