Nuren Group telah melancarkan Parenting SuperApp by Motherhood yang merupakan aplikasi mudah alih yang menyediakan ibu dengan penyelesaian sehenti untuk semua keperluan keibubapaan mereka melalui maklumat dan kandungan yang berkaitan dengan kehamilan, keibuan, penjagaan anak.

Menggunakan perisian canggih yang dikuasakan teknologi kecerdasan buatan (AI), aplikasi ini menawarkan pelbagai fungsi menarik merangkumi pengesyoran diperibadikan berdasarkan profil pengguna, termasuk:

  • menjejaki kehamilan dan peristiwa penting kanak-kanak kecil
  • mencari doktor yang sesuai
  • mengakses video pakar secara langsung
  • membeli-belah untuk keperluan bayi dan keluarga

Diperhalusi untuk menyediakan kemudahan dan sokongan yang optimum kepada ibu sepanjang perjalanan keibubapaan mereka, Parenting SuperApp menawarkan pelbagai alatan yang mesra pengguna, seperti Ovulasi dan Kalkulator Tarikh Tamat yang membantu ibu merancang dan bersedia untuk perjalanan kehamilan mereka.

SuperApp ini juga menawarkan pelbagai Program Komuniti, webinar dan bengkel yang merangkumi semua keperluan antenatal, keibubapaan dan kanak-kanak. Selain itu, ia melangkaui kandungan digital sahaja, menawarkan pelbagai aktiviti Superkids atas talian dan luar talian. Selain itu, ia turut menyediakan aktiviti menarik yang menggalakkan pembelajaran praktikal dan pengalaman interaktif untuk kanak-kanak, memupuk perkembangan holistik mereka dengan cara yang menyeronokkan dan pendidikan.

Sebagai salah satu pasaran yang paling dipercayai di Malaysia untuk ibu bapa dan bakal ibu, Motherhood.com.my telah berjaya menjana trafik web yang ketara dengan lebih 10 juta paparan halaman dan 5 juta pelawat unik bulanan.

Oleh itu, jenama itu berhasrat untuk mengukuhkan dan mengembangkan rangkaian pengedaran serantaunya melalui platform atas talian dan luar talian, dengan unjuran penggunaan Komuniti SuperApp di Malaysia oleh sekurang-kurangnya 200,000 ibu mengandung (atau 30% – 40% daripada populasi ibu mengandung di Malaysia) dalam tahun tersebut.

Bergerak ke hadapan, kandungan di dalam aplikasi Parenting SuperApp juga akan tersedia dalam pelbagai bahasa termasuk bahasa Cina.