Carian
Ini 7 Kafe Menarik Di Pavilion Bukit Jalil – Pilihan Ideal Untuk Bekerja Secara Remote
July 3, 2023 Lina Rosli

Bagi anda yang gemar berkunjung ke kafe-kafe yang menarik bagi menikmati hidangan yang lazat di samping bekerja secara jarak jauh, Tajria hari ini akan berkongsi senarai kafe yang boleh anda lawati di Pavilion Bukit Jalil. Ia bukan sahaja menawarkan secangkir kopi yang lazat tapi turut menampilkan capaian internet yang pantar dan percuma serta ruang kerja yang kondusif dan selesa.

Seperti yang anda ketahui, di Pavilion Bukit Jalil mempunyai banyak kedai dan kafe yang menarik. Kesemuanya menawarkan hidangan makanan dan minuman yang pelbagai, dan boleh disesuaikan dengan citarasa yang anda inginkan.

Ruang Bekerja Dengan Aroma Kopi Yang Mengiurkan

Di bawah ini adalah beberapa cadangan untuk anda yang ingin bekerja secara jarak jauh di kedai yang menawarkan aroma kopi yang mengiurkan:

Bukit Jalil Tsutaya Books – Tingkat 2, Zon Jingga

Dikelilingi dengan rak buku yang pelbagai, Bukit Jalil Tsutaya Books adalah persekitaran yang sesuai untuk anda menyelesaikan dan mengosongkan senarai tugasan kerja anda.

Ia bukan sahaja menampilkan ruang yang kondusif untuk bekerja seperti meja dan kerusi peribadi yang boleh anda duduk, tetapi juga turut hadir dengan kafe yang menyajikan pelbagai hidangan lazat seperti sepinggan penkek gebu ataupun kopi segar yang beraneka rasa. Bukan itu sahaja, di kafe Tsutaya Books juga, mereka turut menawarkan menu istimewa bulanan yang boleh dinikmati oleh para pengunjung pada bulan berkenaan.

Artelier Coffee – Tingkat 5, Zon Jingga

Jika anda ingin menyiapkan tugasan dan kerja di persekitaran yang aman dan luas, maka Artelier Coffee adalah pilihan yang sesuai.

Bukan itu sahaja, juga Artelier Coffee hadir dengan pelbagai pilihan hidangan teh dan kopi. Dan hidangan yang wajib anda cuba sekiranya datang ke kedai ini adalah minuman Dirty Mocha dan Iced Filter Coffee. Bagi anda yang ingin mendapatkan jenis kopi yang lebih pekat, maka jangan ketinggalan untuk mencuba Colombia Gaitania, yang merupakan biji kopi dengan kacang yang dipilih sendiri.

Asuka Cafe – Tingkat 4, Zon Merah Jambu

Bagi pekerja yang lapar yang memerlukan bekalan makanan ringan sepanjang hari, Asuka Cafe menawarkan pelbagai pilihan makanan ringan pada menunya. Bermula daripada pilihan bagel manis dan savuri yang unik kepada pilihan wafel manis dan kek petit yang lazat.

Bagi peminum kopi pemula, Asuka Cafe mempunyai menu mesra pemula dengan visual bahan-bahan yang terdapat dalam kopi mereka. Mereka juga mempunyai pilihan minuman untuk individu yang bukan peminum kopi seperti air teh, smoothie yogurt, dan jus yang mengandungi enzim semula jadi untuk menggalakkan pencernaan yang sihat.

Flower Girl Coffee – Tingkat 5, Zon Jingga

Kelilingi diri anda dengan suasana yang selesa di Flower Girl Coffee. Di kafe ini, ia menampilkan reka bentuk dalaman yang diilhamkan oleh tumbuh-tumbuhan dan bunga hiasan yang bertaburan di seluruh kedai kopi.

Bahkan kemeriahan warna-warna yang ditampilkan pada kedai Flower Girl Coffee turut dibawakan ke penawaran hidangan minuman mereka, daripada smoothie hingga kopi soda. Dan hiasan dinding bata yang dihias indah juga menjadikan latar belakang yang sempurna untuk mesyuarat Zoom anda.

illy Coffee – Tahap 3, Zon Jingga

Mencari suasana yang bergaya dan kontemporari untuk bekerja? illy Coffee ialah lokasi yang sesuai untuk anda menyiapkan pelbagai perkara daripada senarai tugasan anda sambil meminum secawan kopi tersuai yang memenuhi pilihan anda.

illy Coffee menampilkan kopi yang diperbuat daripada biji kopi berkualiti tinggi yang mana ia diperolehi dari kawasan penanaman kopi terkemuka di seluruh dunia. Ia kemudiannya dipadankan dengan baik dengan menu yang lazat seperti sandwic, pastri dan kek untuk dinikmati sambil bekerja.

Di illy Coffee juga, temui bilik mesyuarat peribadi mereka yang direka untuk memupuk suasana kerja yang optimum sambil menikmati kopi yang lazat.

San Francisco Coffee – Tahap 3, Zon Merah Jambu

Menghidangkan dengan tujuan menyediakan kopi yang lazat, San Francisco Coffee menawarkan hidangan kopi yang menggunakan biji kopi yang paling segar dengan menghentikan penggunaan bijinya selepas 1 bulan dibakar, 1 minggu beg dibuka dan 1 hari selepas dikisar.

Bukan itu sahaja, mereka turut menawarkan kopi premium dan menu sarapan sepanjang hari yang menjadikan rutin kerja anda lebih mudah tanpa perlu bergerak ke kedai lain untuk mencari makanan. Nikmati kopi pilihan anda dan jangan ketinggalan juga untuk mencuba kopi lazat baharu menerusi pilihan Coffee-of-the-Day.

Oppa Toast – Tingkat 5, Zon Merah Jambu

Singgah juga ke kedai Oppa Toast untuk menikmati suasana yang ideal untuk menyelesaikan kerja anda. Dengan lebih daripada 10 jenis makanan ringan yang lazat dan lebih 30 jenis minuman unik untuk anda nikmati, anda akan dapat merasai sesi kerja yang produktif ditemani dengan hidangan kegemaran anda sepanjang masa.

Dapatkan minuman kafein anda dan cuba keenakan sandwic panggang khas mereka dan ramen Korea istimewa, khusus buat anda yang menggemari hidangan lazat ala-ala Korea.

Untuk maklumat lanjut tentang kafe-kafe ini, anda boleh layari laman web Pavilion Bukit Jalil bagi mendapatkan kemas kini masa nyata melalui Facebook dan Instagram atau hubungi Khidmat Pelanggan di mereka di talian +603-8092 8833.

Komen