Carian
L’Oreal Malaysia Dan WOMEN:girls Terus Memperkasakan Wanita Dengan Beauty For A Better Life 2023
October 18, 2023 Lina Rosli

L’Oréal Malaysia telah melancarkan program Beauty For A Better Life di peringkat tempatan pada tahun 2016 dan telah membantu lebih dari 150 wanita dengan menubuhkan pusat latihan baru, melatih pengajar, memberikan latihan motivasi, mengadakan kelas master dengan L’Oréal Professionel dan L’Oréal Paris, dan membantu pencocokan pekerjaan selepas peserta tamat pengajian.

Pada tahun ini, seramai 55 wanita Malaysia telah mengambil bahagian dalam menjalani latihan profesional selama 3 bulan dalam bidang salon dan solekan dalam program Beauty For A Better Life 2023.

Untuk pengetahuan anda, latihan profesional ini merupakan program kerjasama antara L’Oréal Malaysia dan WOMEN: girls bagi memperkasakan wanita yang terpinggir dengan memberi mereka kemahiran untuk meningkatkan masa depan mereka.

Menurut Tomas Hruska, Pengarah Pengurusan L’Oréal Malaysia, misi Beauty For A Better Life adalah untuk meningkatkan kehidupan melalui kecantikan yang inklusif. Kecantikan dapat memainkan peranan penting dalam membantu golongan yang rentan, kurang bernasib baik, atau terpinggir untuk mendapatkan semula keyakinan diri, membangunkan keyakinan, dan meningkatkan kesejahteraan mereka.

L’Oréal Malaysia juga berbesar hati untuk sekali lagi berkerjasama dengan WOMEN: girls untuk membawa program ini ke peringkat tempatan. Menurut Izza Izelan, Pengarah Eksekutif WOMEN: girls, rakan NGO (Badan Bukan Kerajaan), kerjasama dengan L’Oréal Malaysia merupakan perjalanan yang luar biasa, dan mereka sangat gembira melihat impak kepada wanita-wanita ini.

Tambah WOMEN: girls lagi, pada tahun ini, sebanyak dua modul telah ditambah iaitu modul solekan dan kecantikan digital serta dandanan rambut.

Dengan kehadiran modul ini, ia membolehkan penerima mendapat manfaat untuk membangunkan portfolio digital kerja mereka sekaligus memperoleh kemahiran berharga yang akan membolehkan mereka mengejar kerjaya dalam industri kecantikan – sama ada sebagai pakar salon atau jurusolek solekan profesional.

Untuk maklumat lanjut mengenai program Beauty ForA Better Life, sila lawati L’Oréal Foundation.

Komen