Carian
Jenama K-beauty ULIKE Bakal Buka Kedai Fizikal Pertama Di Malaysia – Seawal Suku Pertama 2024
November 8, 2023 Lina Rosli

Jenama K-beauty Ulike mendedahkan bahawa mereka kini komited untuk memasuki pasaran Malaysia dengan mula membuka kedai luar talian pertama mereka menjelang Q1 2024.

Menurut Pengurus Besar Asia Tenggara Kumpulan Ulike Korea Selatan, En. KM Leong, rancangan jenama itu untuk berkembang dengan operasi fizikal di Malaysia adalah keputusan strategik untuk memenuhi keperluan peminat dan pengguna yang berpangkalan di Malaysia, kerana operasinya sebelum ini tertumpu pada platform e-dagang tempatan selama lebih setahun.

Selain itu, Ulike juga dalam perancangan untuk bekerjasama dengan rakan kongsi perniagaan tempatan untuk menghasilkan produk unggulan di mana rakyat Malaysia boleh mengalami teknologi proprietarinya secara fizikal sebelum membuat keputusan pembelian.

Bagi yang tidak mengetahui, Ulike merupakan jenama K-Beauty yang menawarkan barisan produk penyingkiran rambut. Jenama ini telah mengkhususkan diri dalam teknologi penyingkiran rambut dan peranti selama lebih 10 tahun dengan lebih 100 paten global.

Memahami kesukaran memenuhi keperluan diri dalam kalangan pengguna, sama ada untuk menjaga kecantikan secara tetap, termasuk menetapkan temu janji untuk lawatan fizikal ke salon kecantikan atau salun estetik, kehadiran produk penyingkiran rambut boleh menjadi alternatif yang baik.

Sebagai yang pertama di dunia, Ulike telah melancarkan peranti penyingkiran rambut yang boleh digunakan di rumah yang dinamakan sebagai Ulike Sapphire Air-3.

Jenama ini menyediakan salah satu rawatan di rumah tercanggih yang dilengkapi dengan Teknologi Penyejukan Ais Nilam Ulike yang dipatenkan, yang diluluskan oleh FDA supaya selamat digunakan. Peranti ini berfungsi dengan lembut pada kawasan yang lebih sensitif dan boleh digunakan di mana-mana sahaja rambut tumbuh.

Ulike Sapphire Air-3 juga menampilkan beberapa mod berbeza yang turut menampilkan tahap kuasa boleh laras untuk rawatan dari kepala ke kaki – termasuk Mod Lembut untuk muka, Mod Badan untuk kaki dan lengan dan Mod Kuat untuk dada dan ketiak.

Selain itu, peranti ini menyediakan rawatan tanpa rasa sakit yang berais menggunakan penyelesaian Penyejuk Graphene VC yang canggih yang beroperasi pada suhu hanya 58°F selama 30 minit penggunaan tanpa menyebabkan sebarang ketidakselesaan semasa rawatan. Ia juga dilengkapi dengan Pelesapan Haba Saluran Udara Dwi untuk mengeluarkan sebarang haba tambahan, memastikan sesi yang menenangkan dan selesa untuk setiap penggunaan.

Kini tersedia dalam warna Star Pink baharu yang bertenaga, Air-3 sesuai untuk julat umur yang luas dan disyorkan untuk umur 15 tahun ke atas. Walau bagaimanapun, perundingan adalah dinasihatkan untuk pengguna di bawah umur 18 tahun.

Komen