Carian
ASICS Umum Dua Model Baharu Dalam Siri METASPEED, Hadir Dengan Teknologi Termaju Untuk Meningkatkan Prestasi Larian
February 29, 2024 Lina Rosli

ASICS mengumumkan dua model baharu dalam siri METASPEED iaitu METASPEED SKY PARIS dan METASPEED EDGE PARIS.

Kasut ini menggabungkan teknologi termaju ASICS untuk menyokong pelari berprestasi yang ingin mengejar prestasi terbaik peribadi mereka.

Kasut itu adalah hasil reka bentuk dan proses ujian yang ketat oleh Institut Sains Sukan ASICS – melibatkan beberapa penguji pihak ketiga dan lebih seratus atlet elit di seluruh dunia.

Hasilnya, ASICS telah menambah baik lagi koleksi ini dengan menjadikannya lebih lembut dan mudah melenting, serta mengubah suai konfigurasi plat karbon panjang penuhnya.

Menurut ASICS, METASPEED SKY dan METASPEED EDGE, direka khusus dengan dua gaya larian yang berbeza.

ASICS menamakan mereka yang mempunyai gaya larian yang popular sebagai pelari STRIDE – mereka yang mempunyai gaya melangkah yang panjang. Pelari ini banyak meletakkan kaki di udara bagi meningkatkan kelajuan dengan memanjangkan langkah mereka.

Gaya larian kedua dipanggil CADENCE, yang menampilkan langkah-langkah yang lebih kecil dibuat semasa melayang di atas tanah dengan gerakan naik dan turun yang minimum. Pelari ini meningkatkan kelajuan mereka dengan memanjangkan panjang langkah mereka dan meningkatkan bilangan langkah yang mereka ambil seminit.

METASPEEP SKY dan METASPEED EDGE telah ditambah baik dalam tiga aspek utama daripada pendahulunya. Pertama, kedua-dua kasut telah diringankan kira-kira 22g. Pengurangan berat yang ketara ini memberikan kasut rasa tanpa berat, memberikan pelari rasa ringan dan kenyal pada hari perlumbaan.

Kedua-dua kasut ini juga menampilkan kusyen tambahan yang membantu menyokong larian jarak jauh merentasi kedua-dua latihan dan pertandingan, supaya atlet dapat menyelamatkan kaki mereka pada masa yang paling penting.

Satu lagi peningkatan ketara dalam METASPEED SKY ialah pelebaran plat karbon panjang penuh di kawasan kaki hadapan kasut, yang telah diletakkan secara strategik untuk meningkatkan lantunan keseluruhan daripada buih semasa jari kaki dilepaskan.

Bagi yang berminat, kasut METASPEED SKY PARIS dan METASPEED EDGE PARIS akan tersedia untuk pembelian di rangkaian runcit ASICS dan kedai atas-talian mulai 4 Mac 2024, pada harga RM1,029.

Komen