Carian
Lebih 10,000 Kad Ucapan Raya Di Seluruh Pusat Membeli-Belah The Curve
March 22, 2024 Lina Rosli

Menjelang Syawal, nampaknya The Curve telah mula melakukan persiapan raya yang mana mereka hadir dnegan kempen yang membangkitkan tradisi ‘Kiriman Raya’ yang abadi.

Diinspirasikan oleh Pejabat Pos Bukit Rotan yang bersejarah, Ground Floor of the Curve berubah menjadi permaidani meriah yang berkongsikan tentang momen-momen indah, The Curve dilihat mula mempamerkan kad-kad raya yang pelbagai.

Untuk mengimbau kembali tradisi terdahulu yang menggunakan kad raya untuk mengirim mesej kepada yang tersaya, di Centre Court The Curve, akan adanya kaunter perkhidmatan Pos Malaysia yang membolehkan para pengunjung menghantar kad raya dan barangan kepada orang tersayang melalui peti mel dan perkhidmatan kurier Pos Malaysia pada hujung minggu.

Selain itu, terdapat juga pelbagai kedai syurga retro dan Bazar Raya yang menyajikan pelbagai pilihan kelengkapan raya – akan dibuka sehingga 14 April.

Malah, apa yang menarik juga, The Curve turut bersama-sama mempamerkan lebih 10,000 kad ucapan Raya di seluruh pusat membeli-belah, menarik minat pembeli dan masyarakat dalam meraikan adat yang telah lama dilupakan ini.

Diiktiraf sebagai pameran terbesar seumpamanya di Malaysia, pusat beli-belah itu telah dianugerahkan gelaran untuk “Paparan Kad Ucapan Raya Paling Luas di Lengkung, Mutiara Damansara” oleh Malaysian Book of Records.

Selaras dengan usaha kemampanan The Curve, kad Raya ini kemudiannya akan digunakan semula untuk bengkel seni kanak-kanak kreatif yang akan datang, kolaj dan aktiviti lain, memastikan ia terus membawa kegembiraan melampaui dinding Curve dan menghubungkan orang lain dalam semangat musim ini.

Bagi anda yang ingin berkunjung ke The Curve, anda juga boleh menyertai pelbagai aktiviti yang menarik. Daripada persembahan muzikal yang menawan hinggalah sesi kraf hujung minggu yang menarik yang disesuaikan untuk kanak-kanak.

Selain itu, jangan ketinggalan untuk berkunjung ke Fiesta Raya di The Street dan Piazza, dan temui Festival Kraf Kebangsaan di Fashion Walk, Aras 1, yang mempamerkan kraf negara terbaik dari 15 Mac hingga 7 April 2024.

Sempena menyambut bulan Ramadan yang mulia, The Curve menawarkan ruang solat tambahan untuk pembeli dan kakitangan Muslim di aras 1.

Komen