Carian
Five Guys Kini Buka Cawangan Ketiga Di Malaysia – Terletak Di Pavilion Damansara Heights
April 29, 2024 Lina Rosli

Five Guys, rangkaian burger, kentang goreng dan milkshake Amerika yang terkenal mula memperkenalkan cawangan ketiganya yang terletak di Pavilion Mall di Damansara Heights.

Sama seperti cawangan sebelum ini, Five Guys mengekalkan gaya restoran retro 80-an dengan pemandangan dapur terbuka. Terletak di tingkat bawah pusat membeli-belah dan berkeluasan lebih 3,000 kaki persegi, restoran ini boleh memuatkan sehingga 90 pengunjung.

Untuk pengetahuan anda, jenama itu membuka perniagaannya kepada francais pada 2003, dan menyertai Malaysia buat kali pertama pada 2021. Pada masa ini, ia mempunyai lebih daripada 1,800 restoran di seluruh dunia.

Sejak 1986, Five Guys telah membina jenamanya dengan memberi tumpuan kepada kesegaran dan kualiti. Restoran ini menyajikan burger yang baru dibuat, kentang goreng potong tangan dan milkshake yang paling lazat, semuanya dibuat daripada bahan-bahan segar dan berkualiti. Restoran baharu itu terus menghidangkan 100% daging lembu yang disahkan halal dalam menunya

Menu Popular Di Five Guys

Five Guys menawarkan 15 topping percuma, termasuk resipi mayo dalaman eksklusif yang dicipta oleh Heinz, membolehkan pelanggan mendapatkan hidangan burger kegemaran mereka. Dengan pilihan ini, mereka boleh meneroka pelbagai profil rasa, sama ada mereka mencari sesuatu yang masin, manis, masam, pahit atau umami.

  • Masin – datang dari bacon daging lembu yang disalai epal kami
  • Manis – disediakan menerusi resipi roti proprietari yang dibakar segar
  • Masam – acar Mt. Vernon sesuai untuk burger dan hot dog
  • Pahit – salad, lada hijau dan hasil segar lain
  • Umami – 100% burger daging lembu, cendawan, bawang panggang serta keju

Pilihan sandwic lain yang tersedia termasuk BLT, keju panggang, sandwic sayuran dan burger bowl. Pelanggan juga boleh mencipta gabungan rasa milkshake mereka sendiri menggunakan 11 campuran yang tersedia (termasuk daging lembu).

Komen