Carian
Omno Memperkenalkan Deodoran Untuk Individu Yang Mempunyai Masalah Kulit Sensitif
May 2, 2024 Lina Rosli

Dengan gelombang haba yang diisytiharkan di 48 kawasan di seluruh Semenanjung Malaysia, boleh dikatakan hampir semua individu mengalami masalah di mana berlakunya peningkatan dalam isu peluh dan bau badan.

Ini sekaligus menjadikan ramai individu memberikan penekanan terhadap penjagaan diri yang berkesan. Di sini, jenama kesihatan dan kecantikan Singapura, Omno, hadir dengan produk penjagaan diri yang memfokuskan kepada kemampanan, mesra alam dan semula jadi.

Deodoran Omno boleh didapati dalam tiga pilihan:

  • Pureform – deodoran dengan bahan yang halus sesuai untuk individu dari semua peringkat umur, serta mereka yang mempunyai kulit sensitif – ia juga tidak berbau.
  • Moonatic – ia direka bentuk dengan gabungan bijirin petit, minyak cemara dan bijak untuk memberikan aroma yang wangi.
  • Revival – menawarkan elemen menyegarkan yang hadir dengan gabungan harmoni kulit sitrus dan keanggunan bunga yang diselitkan dengan oren, melati dan kayu cedar.

Secara umum, masalah bau badan berlaku apabila peluh dipecahkan oleh bakteria pada kulit kita, dan enzim khusus daripada bakteria ini kemudiannya memetabolismekan peluh. Malangnya, banyak deodoran yang terdapat di pasaran semasa termasuk antipeluh sarat kimia yang menggunakan bahan seperti aluminium, talkum dan paraben.

Bahan-bahan jenis ini berpotensi membawa kepada masalah di muka, seperti liang tersumbat, kerengsaan kulit, dan juga ketidakseimbangan hormon.

Oleh itu, Omno adalah deodoran semula jadi yang berfungsi dengan meneutralkan bakteria penyebab bau dan menyerap lembapan melalui bahan berasaskan tumbuhan seperti triethyl citrate dan polyglyceryl-2 caprate.

Bagi yang berminat, Omno hadir dengan pilihan deodoran bersai 50ml yang dijual pada harga bermula dari RM59, sesuai untuk dibawa dalam beg anda, manakala saiz 120ml sesuai untuk disimpan di rumah. Untuk kemudahan tambahan, Omno turut menawarkan versi 5ml bersaiz poket.

Komen