Carian
LEGOLAND Malaysia Resort Mengadakan acara BRICK FEST, LEGO bermula 21 Mei hingga 22 September 2024
May 27, 2024 Lina Rosli

LEGOLAND Malaysia Resort mengumumkan pelancaran BRICK FEST, LEGO bermula 21 Mei hingga 22 September 2024. Ia merupakan acara terbesar yang menjangkau 126 hari, perayaan ini menjanjikan keseronokan yang tidak berkesudahan untuk peminat LEGO dari semua peringkat umur.

Apa yang menarik di sepanjang acara ini, anda boleh menerokai pelbagai aktiviti menarik pada:

  • 21 Mei – 30 Jun 2024: Mulakan ekspedisi Mesir, temui khazanah purba dan bina piramid LEGO yang mengagumkan.
  • 1 Julai – 11 Ogos 2024: Jadilah Wira Bandar LEGO! Sertai Polis atau Bomba Bandar LEGO dan berlatih dengan akademi LEGO untuk membantu memulihkan keamanan bandar.
  • 12 Ogos – 22 September 2024: Bina istana dan pedang anda sendiri, dan kukuhkan tempat anda dalam Royal Parade – pakaikan pakaian kesatria terhebat anda atau gaun puteri yang berkilauan.

Selain itu, anda juga boleh menikmati beberapa acara lain seperti:

  • Reka dan lumba kereta lumba LEGO: Di Bengkel Racer, anda boleh bina pelumba LEGO tersuai dan uji mereka pada trek yang disediakan.
  • Dagangan Minifigure: Dapatkan kawan baharu dan kembangkan koleksi LEGO anda melalui dagangan minifigure yang menyeronokkan.
  • Bereksperimen dengan reka bentuk LEGO berbeza: Terlibat dalam pelbagai aktiviti pembinaan untuk memperibadikan ciptaan anda dengan bata LEGO dan elemen LEGO DOTS.

Bagi yang berminat, anda boleh menerokai acara BRICK FEST ini di laman rasmi LEGOLAND Malaysia Resort.

Komen