Carian
5 Airbnb Yang Boleh Anda Tempah Sekiranya Bercuti Di Sabah Atau Sarawak
June 4, 2024 Lina Rosli

Bagi anda yang sedang mencari-cari lokasi penginapan yang menarik di Sabah ataupun Sarawak sewaktu bercuti, Airbnb ada menyenaraikan beberapa rumah penginapan yang boleh anda kunjungi bersama keluarga ataupun kenalan.

Dari Gunung Kinabalu yang megah ke hutan hujan Sarawak yang mempesonakan, terokai Borneo yang indah dengan syurga yang sempurna ini, sama ada anda mencari percutian bandar yang santai atau hujung minggu yang penuh dengan pengembaraan.

Damai Sabah Sanctuary

Terletak di dalam keindahan indah Ranau, anda boleh menempah kabin yang menawan yang dilengkapi dek yang besar, sesuai untuk malam-malam yang selesa untuk merenung Gunung Kinabalu yang megah bersama rakan dan keluarga.

Selain itu, anda juga boleh menghirup kopi pagi anda atau melihat bintang di bawah langit malam berbintang Sabah – semuanya sambil menikmati pemandangan panoramik gunung dari teres yang luas di KTG’s Residence.

Syurga ini menjanjikan tempat percutian yang tidak dapat dilupakan di tengah-tengah keindahan alam semula jadi Sabah.

Bonheur Villa 136 Di Kota Kinabalu

Sekiranya anda bercuti di Kota Kinabalu dan sedang mencari tempat percutian yang tenang, anda mungkin boleh pergi ke Bonheur Villa 136, hanya 40 minit pemanduan dari pusat bandar.

Nikmati panorama bukit dan pemandangan lautan sambil berehat dalam keselesaan yang luas. Menampilkan kolam renang peribadi dan kemudahan moden, vila tepi laut ini sesuai untuk mereka yang ingin melarikan diri dari hiruk-pikuk kehidupan bandar.

Penginapan Moden Dan Tradisional di Kuching

Sementara di Kuching, anda boleh ke Ray’s Place ialah tempat percutian bandar dengan daya tarikan moden yang akan menjadi tambahan yang sempurna untuk jadual perjalanan anda.

Selain itu, anda juga boleh menempah tempat penginapan dengan sentuhan alam semula jadi di Lintang Corner. Dengan estetika gaya industri dan “hutan” mini dalaman, ia adalah tempat tinggal yang ideal semasa anda menerokai banyak tarikan di bandar ini.

Untuk lebih banyak inspirasi perjalanan, lawati www.airbnb.com

Komen