Carian
Raikan 100 Tahun Bersama Seiko Menerusi Koleksi Edisi Terhad King Seiko
June 10, 2024 Lina Rosli

Menggunakan dail biru-hijau muda dengan corak bertekstur pada dail jam tangan, koleksi edisi terhad King Seiko ini menawarkan 700 utas jam tangan sahaja di seluruh dunia.

Apa yang menarik pada koleksi edisi terhad King Seiko, ia menggunakan spesifikasi yang sama dengan model biasa – namun menampilkan corak sisik naga yang teliti pada dail jam. Penggunaan corak ini adalah simbolik kepada kemakmuran Jepun.

Sejak permulaan Seiko pada tahun 1881, syarikat itu terus berinovasi selaras dengan falsafah mereka iaitu, “Sentiasa satu langkah di hadapan yang lain.”

Pada tahun 1924, syarikat itu memperkenalkan jam tangan pertama dengan “Seiko” pada dail, menandakan permulaan jenama Seiko. Dan kini pada tahun 2024, Seiko telah menandakan ulang tahun ke-100 acara penting ini, dan ciptaan edisi terhad King Seiko.

Untuk pengetahuan anda juga, penggunaan elemen naga juga merupakan tanda haiwan untuk 2024 dalam zodiak Jepun, yang kekal sebagai sebahagian daripada budaya dan sesuai dengan edisi peringatan.

Bagi yang berminat, jam tangan peringatan ini akan tersedia pada Julai 2024 di butik dan kedai runcit Seiko terpilih di seluruh dunia.

Komen