Aida Kamalia

125 artikel

Menulis di Tajria sejak Mac 2019

Tips Untuk Kelihatan Bergaya Bersama Seluar kargo

Selain seluar jeans, seluar palazzo, potongan bootcut dan sebagainya, pada artikel kali ini Tajria ingin memberi cadangan serta inspirasi untuk anda seluar yang anda boleh gayak...

Aida Kamalia

27 Ogo • Bacaan 2 minit

Awas! Ini Risiko Jika Anda Tidur Dengan Make Up 

Sayangnya nak basuh make up ni..cantik sangat Penatnya malam ni, tak larat nak cuci make up..

Aida Kamalia

21 Ogo • Bacaan 3 minit

Salahkah Menjadi Suri Rumah Sepenuh Masa?

Ada yang berpendapat jika suami tidak membenarkan isteri mereka bekerja dan lebih suka isteri duduk sahaja di rumah, mereka berfikiran kolot dan hanya pentingkan diri sendiri. B...

Aida Kamalia

30 Ogo • Bacaan 3 minit

2 Resepi Salad Sihat Yang Menyelerakan!  

Jika anda ingin menurunkan berat badan, hidangan pertama yang akan tiba di fikiran anda pasti salad. Kan? Namun disebabkan hidangan salad yang biasa anda nampak di kedai makan t...

Aida Kamalia

29 Ogo • Bacaan 3 minit

Punca Keguguran Dan Apa Wanita Perlu Tahu 

Apabila pasangan menerima berita mereka bakal menerima cahaya mata, sudah pasti kedua-dua insan ini akan dipenuhi rasa gembira dan teruja terutamanya jika ini kehamilan yang per...

Aida Kamalia

19 Ogo • Bacaan 3 minit

Resepi Pad Thai Sedap Dan Mudah Dimasak 

Jika anda akan berkunjung ke Thailand pada masa akan datang, jangan sia-siakan peluang itu untuk anda mencuba segala makanan yang sangat sinonim di Thailand! Sebut sahaja makana...

Aida Kamalia

18 Sep • Bacaan 3 minit

Ini Tanda Kasut Sukan Anda Perlu Diganti Baru 

Mencari kasut sukan yang terbaik tidak mudah lebih-lebih lagi apabila mementingkan keselesaan. Malah anda juga tidak kisah untuk membayar kasut sukan yang harganya lebih mahal d...

Aida Kamalia

20 Ogo • Bacaan 2 minit

Potongan Hingga RM62 Di Roaming Man Bersempena Hari Merdeka 

Sempena Hari Merdeka tidak lama lagi, Roaming Man tidak melepaskan peluang ini dengan memberi baucer diskaun kepada semua yang ingin melancong ke luar negara. Bagi anda yang mas...

Aida Kamalia

27 Ogo • Bacaan 3 minit

Royal Floria Putrajaya Kini Kembali Bertemakan Taman Diraja Pahang 

Buat pecinta-pecinta bunga semua, Tajria ada berita baik untuk ada semua! Festival Royal Floria kini kembali lagi buat kali ke-11 pada tahun 2019. Malah istimewanya  acara Royal...

Aida Kamalia

29 Ogo • Bacaan 3 minit

Atasi Mabuk Perjalanan - Mengapa Perkara Ini Terjadi? 

Mengalami mabuk perjalanan adalah perkara yang sangat menjengkelkan terutamanya jika anda sedang bergembira atau meluangkan masa bersama yang tersayang, rasa mabuk ini pasti aka...

Aida Kamalia

23 Ogo • Bacaan 3 minit

6 Kuih Raya Yang Akan Menjadi Rebutan Ramai Pada Hari Raya Aidilfitri 

Bercakap tentang persiapan Hari Raya Aidilfitri, pasti pada waktu sekarang anda bersama anak-anak ralit membuat pelbagai kuih dan biskut raya untuk dijamu kepada tetamu nanti. I...

Aida Kamalia

31 Mei • Bacaan 4 minit

Pelbagai Jenis Topi Menjadi Pelengkap Gaya OOTD Anda! 

Jika anda lihat di media sosial Instagram, kini trend memakai topi semakin popular di kalangan wanita di luar sana! Malah setiap OOTD anda tidak akan lengkap jika tiada aksesori...

Aida Kamalia

23 Jul • Bacaan 3 minit

Punca Bahagian Intim Wanita Menjadi Gelap 

Kebanyakan wanita pasti mengalami masalah bahagian intim menjadi gelap atau pun lebih mesra dipanggil Miss V. Sedikit sebanyak masalah ini akan mengganggu serta membuatkan keyak...

Aida Kamalia

21 Ogo • Bacaan 3 minit

Anak Disleksia Mampu Belajar Seperti Yang Lain Jika Ibu Bapa Ketahui Dengan Lebih Awal 

Penyakit Disleksia tidak patut dijadikan alasan serta penghalang untuk anak anda berjaya. Ya, penyakit ini jika tidak diagnosis serta dirawat lebih awal sewaktu anak masih kecil...

Aida Kamalia

26 Ogo • Bacaan 4 minit

Punca Isteri Tawar Hati - Suami Perlu Tahu! 

Perkahwinan itu indah, apabila kedua-dua insan suami isteri tetap bertoleransi dan ingin menjadi terbaik untuk pasangan.Namun, apa akan terjadi apabila sikap salah seorang dari ...

Aida Kamalia

19 Ogo • Bacaan 3 minit

Eyeshadow Palette Terbaik Bawah RM100

Setiap wanita pasti akan mempunyai satu eyeshadow palette di rumah kan? Kalau anda orang yang sukakan makeup, tidak mustahil jika anda mempunyai lebih daripada 10 eyeshadow pale...

Aida Kamalia

20 Ogo • Bacaan 3 minit

Atasi Masalah Singki Dan Longkang Tersumbat

Jika anda kerap menggunakan dapur, pasti anda pernah melalui waktu dimana singki tersumbat, membuatkan air bertakung di dalam singki kerana aliran air tersekat. Penuh! Perkara i...

Aida Kamalia

26 Ogo • Bacaan 3 minit

Hapuskan Pepijat Dan Kutu Tilam Dengan Cara Ini 

Masalah pepijat di katil atau pun kutu katil pasti menjadi hal yang sangat merungsingkan kita. Sudahlah tidur tak lena, kemudian digigit pepijat pula! Habis satu badan gatal dan...

Aida Kamalia

22 Ogo • Bacaan 3 minit

Apa Anda Perlu Tahu Ketika Menggunakan Car Seat Bayi 

Sudah pasti setiap ibu bapa mahukan yang terbaik untuk setiap cahaya mata mereka. Dengan memastikan keselamatan mereka terjamin setiap masa ketika mengembara dan perjalanan yang...

Aida Kamalia

22 Ogo • Bacaan 3 minit

5 Foundation Mengikut Jenis Kulit Bawah RM60 

Sebut sahaja tentang foundation muka, pasti anda sudah mempunyai foundation kegemaran sendiri kan? Lihat sahaja foundation yang berada di pasaran sekarang, terlalu banyak jenis ...

Aida Kamalia

12 Apr • Bacaan 3 minit

Ikuti 5 Cara Turun Berat Badan Dengan Mudah Dan Sihat! 

Pernah tak korang rasa berat badan sekarang dah melampau? Tapi rasa macam tak bersedia nak diet atau exercise lebih-lebih sebab takut tak mampu? Kita semua nak sihat, sampai sat...

Aida Kamalia

2 Apr • Bacaan 3 minit

Jenis-Jenis Ovarian Cyst Anda Perlu Tahu! 

Apa itu ovarian cyst ini? Ovarian cyst adalah satu kantung yang mengandungi cecair lendir atau air di dalam kilang telur wanita. Telur yang matang dalam ovari akan dilepaskan pa...

Aida Kamalia

8 Apr • Bacaan 2 minit

Tips Penjagaan Kanta Lekap 

Memakai kanta lekap atau contact lens sudah menjadi ikutan terutamanya di kalangan wanita sebagai satu perhiasan. Bukan sahaja untuk yang mempunyai masalah rabun mata, yang tida...

Aida Kamalia

18 Mac • Bacaan 3 minit

CPR - Apa Yang Anda Harus Lakukan

CPR atau namanya Cardiopulmonary resuscitation ini adalah satu teknik yang mana dapat menyelamatkan nyawa orang jika berada dalam kecemasan. Antaranya adalah apabila seseorang h...

Aida Kamalia

18 Mac • Bacaan 2 minit

Jenis Brush Make Up Dan Fungsinya

Untuk orang yang baru berjinak-jinak dalam dunia make up, setiap perkara dalam make up kena belajar dengan betul, contohnya teknik make up mata, pakai foundation dengan betul da...

Aida Kamalia

29 Mac • Bacaan 4 minit