Gaya Hidup

3 Tempat Travel Murah Dengan Pulau Cantik 

Siapa tak tertarik dengan pulau yang berwarna biru, air yang jernih serta mempunyai pasir berwarna putih! Hilang terus stress di tempat kerja, masalah dengan kawan, dan banyak l...

Aida Kamalia

18 Mac • Bacaan 4 minit

Mengapa Anda Perlu Mendapatkan Insurans Perjalanan?

Insurans perjalanan (atau insurans percutian) adalah penting ketika anda ingin bercuti di luar negara. Ini adalah untuk memastikan anda mampu membayar sesetengah jenis pembiayaa...

Lina Rosli

18 Mac • Bacaan 2 minit

4 Tips Melancong Secara Solo Untuk Wanita

Menjadi satu trend masa kini individu di Malaysia untuk melancong secara sendirian atau solo. Ada beberapa perkara yang anda perlu diketahui buat sesiapa yang bercadang untuk me...

Lina Rosli

20 Mac • Bacaan 2 minit

Ikuti 5 Cara Turun Berat Badan Dengan Mudah Dan Sihat! 

Pernah tak korang rasa berat badan sekarang dah melampau? Tapi rasa macam tak bersedia nak diet atau exercise lebih-lebih sebab takut tak mampu? Kita semua nak sihat, sampai sat...

Aida Kamalia

2 Apr • Bacaan 3 minit

Perlu Atau Tidak Sewa Portable Wifi Semasa Bercuti? 

Pada zaman sekarang mempunyai sambungan internet yang bagus sudah menjadi satu keperluan hidup, kan? Tidak kurang pentingnya sambungan internet apabila anda bercuti di negara lu...

Aida Kamalia

11 Apr • Bacaan 2 minit

Lokasi Menarik Penggambaran Game of Thrones

Minggu ini, Game of Thrones telah hadir dengan musim terakhir mereka di kaca televisyen. Ia adalah siri TV popular yang mempunyai jutaan peminat di seluruh dunia. Sepanjang 8 mu...

Min Ahmad

15 Apr • Bacaan 49 saat

#TAJ Makan- Clams Buttercream Terbaik Di Two Sons Bistro!

Kalau korang sentiasa mengikuti perkembangan influencer-influencer di media sosial, pasti korang sudah tau satu restorang yang terkenal iaitu Two Sons Bistro. Dah lama sebenarny...

Aida Kamalia

28 Ogo • Bacaan 4 minit

Makan Di Restoran Kotak, SS15

Kalau korang semua sukakan masakan Indonesia seperti Nasi Padang, Ayam Penyet, Bakso dan bayak lagi, pasti korang akan suka pilihan makanan yang ada di Kotak SS15! Kotak adalah ...

Aida Kamalia

17 Apr • Bacaan 5 minit

I Love Myself <3

" Kenapa aku diduga sebegini? Tidak layakkah aku untuk bahagia seperti orang lain? Tuhan, aku tak kuat...."

Nurul Izzaty

17 Apr • Bacaan 3 minit

'Girl Boss'?

Baru-baru ini, saya ada menonton filem Girl Boss di Netflix. Namun, selepas tamat satu season, cerita ini telah dibatalkan penyiarannya. Tetapi, sempat juga saya menyimpulkan be...

Lina Rosli

19 Apr • Bacaan 4 minit

Pengalaman Makan Buffet Trace Restaurant & Bar Di Tingkat 40 

Untuk sesiapa yang sukakan makanan buffet terutamanya untuk makan malam, Aida sangat syorkan untuk pergi ke Trace Restaurant & Bar sementara baucer masih ada. Seperti wanita yan...

Aida Kamalia

22 Apr • Bacaan 4 minit

Kesan Buruk Memakai Kasut Tinggi Terlalu Lama 

Apabila kita memakai kasut tinggi, secara automatik diri akan menjadi lebih berkeyakinan. Memakai kasut tumit tinggi ini membuatkan postur badan kita menjadi lebih cantik, menai...

Aida Kamalia

24 Apr • Bacaan 3 minit

Rendang Hitam, Hari Mantai dan Ramadhan

Alhamdulillah, 29 April bermakna 8 hari lagi kita akan menyambut Ramadhan Al Mubarak 1440. Bagi kami sekeluarga hari yang paling dinanti menjelang Ramadhan dan Syawal merupakan ...

norzalia

29 Apr • Bacaan 2 minit

Percutian Secara Solo Kini Lebih Menarik Dan Mudah Bersama OYO

Sebelum ini, Tajria telah berkongsi beberapa tips percutian secara solo bagi anda yang ingin merasai pengalaman mengembara tanpa batasan. Tips ini boleh dipraktikkan untuk wanit...

Lina Rosli

29 Apr • Bacaan 3 minit

10 Juadah Wajib Ada Ketika Berbuka Puasa

Setiap orang pasti ada menu wajib ada ketika waktu berbuka puasa. Ia pasti rasa tidak lengkap juadah berbuka puasa tanpa menu kegemaran anda. Walaupun terdapat pelbagai menu dan...

Lina Rosli

6 Mei • Bacaan 4 minit

Ikuti Tips Mudah Ini Untuk Kekal Segar Sepanjang Hari 

Seperti biasa ketika bulan ramadan pasti ramai di antara anda yang akan cuba untuk skip rutin workout. Alasannya, apabila ramadan anda akan mudah berasa penat dan tidak bermaya ...

Lina Rosli

7 Mei • Bacaan 2 minit

5 Restoran Menawarkan Buffet Ramadhan Bawah RM55 Seorang

Tiba sahaja bulan Ramadhan setiap tahun, restoran dan hotel juga tidak ketinggalan menawarkan buffet Ramadhan dengan harga yang pelbagai. Jika anda diberi pilihan untuk pergi ke...

Aida Kamalia

8 Mei • Bacaan 4 minit

7 Aktiviti Yang Anda Boleh Lakukan Sambil Menunggu Waktu Iftar

Apakah aktiviti yang anda sering lakukan sementara menunggu waktu berbuka? Untuk kaum wanita, kebiasaannya anda lebih banyak menghabiskan masa di dapur untuk menyediakan hidanga...

Lina Rosli

8 Mei • Bacaan 3 minit

Nak Travel Pada Bulan Ramadhan? Ikuti Tips Ini Dahulu

Travel pada bulan Ramadhan semestinya memberikan pengalaman yang berbeza berbanding hari-hari biasa. Pastinya mengembara semasa anda berpuasa akan mencabar minda dan fizikal and...

Aida Kamalia

9 Mei • Bacaan 3 minit

Giliran Balik Kampung Untuk Raya

Pernah tak kalau anda berada di dalam dilema tidak tahu nak balik raya kampung siapa tahun ini? Ia tidak menjadi satu masalah jika kedua-kedua kampung berada di negeri atau kawa...

Lina Rosli

9 Mei • Bacaan 2 minit

Pulang Ke Kampung Raya Ini Dengan Barangan Universal Traveller 

Setiap kali pergi melancong atau balik kampung pasti anda akan mengambil masa yang lama untuk memastikan semua barangan dan keperluan semua lengkap dibawa. Ini adalah untuk mema...

Lina Rosli

11 Mei • Bacaan 3 minit

Bosan Dating Bersama Pasangan Di Mall? Lihat Cadangan Lokasi Ini Pula! 

Buat pasangan-pasangan di luar sana, mencari tempat untuk meluangkan masa bersama sangat susah kan? Tengok wayang di pusat beli-belah pula sudah jemu kerana setiap kali nak perg...

Aida Kamalia

15 Mei • Bacaan 3 minit

Kedai Berkonsepkan Kafe Di Maxis The Gardens Mid Valley, Lebih Mesra Pelanggan! 

Maxis adalah salah satu syarikat telekomunikasi yang terkenal di Malaysia, tidak lepaskan peluang, Maxis membuka sebuah kedai konsep yang baru di The Gardens, Kuala Lumpur bertu...

Aida Kamalia

16 Mei • Bacaan 3 minit

Zakat Fitrah - Dah Tunaikan Tanggungjawab Anda Pada Bulan Ramadhan Ini? 

Sedar tak sedar, kita bakal memasuki minggu ke-3 Ramadhan pada minggu hadapan, rasa sungguh cepat masa berlalu kan? Saat anda berbuka puasa dengan meriah dan seronok bersama kel...

Aida Kamalia

17 Mei • Bacaan 2 minit