cinta

Tagar populartips resepi berbuka puasa

Royal Floria Putrajaya Kini Kembali Bertemakan Taman Diraja Pahang 

Buat pecinta-pecinta bunga semua, Tajria ada berita baik untuk ada semua! Festival Royal Floria kini kembali lagi buat kali ke-11 pada tahun 2019. Malah istimewanya  acara Royal...

Aida Kamalia

29 Ogo • Bacaan 3 minit

Dapatkan Secawan Kopi Yang Lazat Menggunakan Mesin Espresso Philips

Bagi peminat-peminat kopi atau caffeine-lover, pasti anda amat menitik beratkan kelazatan dan kesegaran secawan kopi. Bukan mudah untuk anda mendapatkan secawan kopi yang menepa...

Lina Rosli

5 Dis • Bacaan 1 minit

Eyeshadow Palette Terbaik Bawah RM100

Setiap wanita pasti akan mempunyai satu eyeshadow palette di rumah kan? Kalau anda orang yang sukakan makeup, tidak mustahil jika anda mempunyai lebih daripada 10 eyeshadow pale...

Aida Kamalia

20 Ogo • Bacaan 3 minit

Mari Raikan Hari Kemerdekaan Malaysia Yang Ke-62 Bersama TikTok

Sejak kebelakangan ini, TikTok agak aktif dalam mengadakan pelbagai aktiviti bersempena festival tertentu yang melibatkan ramai pengguna platform berkenaan. Tidak ketinggalan ju...

Lina Rosli

3 Sep • Bacaan 1 minit

#TAJTravel - Terokai Tempat Menarik Dengan Pilihan Makanan Halal Di Eropah

“Jauh perjalanan, luas pemandangan” Kata-kata ini sering kita kaitkan dengan pengembaraan ke sesuatu tempat untuk mencari pengalaman baru. Tidak kira sama ada mengembara di dala...

Lina Rosli

17 Okt • Bacaan 4 minit

Saatnya Kembali

 

Mamatip

2 Apr • Bacaan 2 minit

#TAJDeko - Apakah Makna Dan Simbol Di Sebalik Bunga?

Tahukah anda bahawa di sebalik pilihan gubahan bunga terdapat maksud dan simbol yang berkaitan dengan sesuatu? Dan, ada sesetengah bunga yang sesuai dengan keadaan tertentu? Mak...

Lina Rosli

21 Okt • Bacaan 3 minit

Tidak Boleh Tidur? Insomnia? Ini Bermakna Anda Belum Move On

Orang-orang tua kerap tegur, sebelum tidur basuh kaki. Bila ditanya kenapa, sebab mudah untuk tidur atau elak dari sebarang gangguan. Percaya atau tidak, sehingga hari ini saya ...

Penulis Kacak

2 Sep • Bacaan 2 minit

Berkawan + Selesa = Cinta?

Saya ada satu soalan. Kenyataan di bawah adalah mitos atau realiti?

Penulis Kacak

22 Apr • Bacaan 3 minit

3 Tempat Travel Murah Dengan Pulau Cantik 

Siapa tak tertarik dengan pulau yang berwarna biru, air yang jernih serta mempunyai pasir berwarna putih! Hilang terus stress di tempat kerja, masalah dengan kawan, dan banyak l...

Aida Kamalia

18 Mac • Bacaan 4 minit

Cadangan Tempat Percutian Untuk Backpackers 

Orang kata, masa muda inilah masanya untuk kita mengembara melihat dunia luar. Nanti tatkala kita sudah berkeluarga dan mempunyai anak, ia sedikit sukar untuk pergi ke negara lu...

Aida Kamalia

15 Jul • Bacaan 5 minit

4 Perkara Pertama Anda Harus Lakukan Selepas Putus Cinta

Kehilangan seseorang yang kita sayang tatkala orang itu sudah menjadi dunia bahagia kita, semestinya saat perit untuk kita menerima kenyataan. Melepaskan cinta yang anda bina se...

Aida Kamalia

19 Jul • Bacaan 3 minit

Menulislah Yang Mengubah Jalan Hidup

Saat saya menulis catatan ini. Saya sedang duduk sambil melayan secawan kopi panas di bahagian kota Bangkok yang hingar dan bising. Jalan raya terasa padat dengan motor, kereta ...

Aiman Nazirmuddin

20 Mei • Bacaan 4 minit

I Love Myself <3

" Kenapa aku diduga sebegini? Tidak layakkah aku untuk bahagia seperti orang lain? Tuhan, aku tak kuat...."

Nurul Izzaty

17 Apr • Bacaan 3 minit

#TAJ Makan- Clams Buttercream Terbaik Di Two Sons Bistro!

Kalau korang sentiasa mengikuti perkembangan influencer-influencer di media sosial, pasti korang sudah tau satu restorang yang terkenal iaitu Two Sons Bistro. Dah lama sebenarny...

Aida Kamalia

28 Ogo • Bacaan 4 minit

Alasan Lelaki Kepada Kekasih

”Awk x syg sy lg ke?”. “Kenapa awk buat mcm tu kat sy?” “Apa salah sy?.” “Asyik alasan tu je, habis tu.. sy ni x penting???”

Penulis Kacak

19 Apr • Bacaan 5 minit

Apa Erti Cinta?

Erti cinta banyak. Pada saya, setiap insan mempunyai definisi cinta yang berbeza. Ada yang mendefinisikan cinta itu; 

Penulis Kacak

23 Apr • Bacaan 2 minit

Bermesra Bersama Pasangan Di Bulan Ramadhan

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan. Syukur kehadrat ilahi, bulan yang mulia tiba lagi. Bulan Ramadhan adalah bulan yang mana kita sebagai umat islam diuji olehNya. 

Penulis Kacak

5 Mei • Bacaan 2 minit

Bosan Dating Bersama Pasangan Di Mall? Lihat Cadangan Lokasi Ini Pula! 

Buat pasangan-pasangan di luar sana, mencari tempat untuk meluangkan masa bersama sangat susah kan? Tengok wayang di pusat beli-belah pula sudah jemu kerana setiap kali nak perg...

Aida Kamalia

15 Mei • Bacaan 3 minit

Kenapa Asyik Salah Lelaki? Perempuan Tak Salah?

Hai, lama sudah saya menyepi. Ini kerana ia selari dengan hati saya yang sentiasa sepi. Maaf, bagi kalangan wanita yang membaca artikel saya, maaf atas kerana sudah lama tidak m...

Penulis Kacak

3 Mei • Bacaan 4 minit

7 Nasihat Cinta Sejati

Cinta yang bahagia di dunia dan akhirat adalah cinta yang ramai inginkan. Cinta ini adalah cinta sejati. Tetapi untuk mempunyai pasangan setia yang membawa ke cinta sejati perlu...

Penulis Kacak

4 Mei • Bacaan 4 minit

#TAJMakan - Nikmati Burn-T Cheesecake Di The Farm Foodcraft

The Farm Foodcraft adalah sebuah restoran dan kafe yang terletak di The Sphere, Bangsar South yang membawakan tema seakan di ladang. Ia juga menampilkan hidangan yang berkonsepk...

Lina Rosli

24 Sep • Bacaan 1 minit

7 Drama Korea Yang Patut Anda Tonton - Bagi Penggemar Baru K-Drama

Drama Korea atau lebih dikenali sebagai K-drama, telah menjadi fenomena yang mana terdapat beberapa siri drama yang ditonton hampir di seluruh negara. K-drama ini hadir dengan p...

Lina Rosli

27 Mac • Bacaan 3 minit

Ini Restoran Yang Anda Boleh Cuba Jika Bercuti Di New South Wales, Australia

Walau jauh mana pun anda berjalan atau melancong,  pasti anda tidak dapat melupakan masakan asli dari tanah air tercinta bukan? Mana tidaknya, hidangan Malaysia sudah tentu memp...

Lina Rosli

19 Dis • Bacaan 2 minit

Kulit Badan Lembut, Licin Dan Bebas Selulit Dengan Cara ini! 

Kunci untuk  mendapatkan kulit yang lembut, warna yang sekata serta bebas dari parut-parut hitam adalah dengan exfoliate kulit. Kenapa exfoliate? Pentingnya exfoliate ini adalah...

Aida Kamalia

20 Jun • Bacaan 2 minit

Rindu. Adakah Itu Perasaan Yang Nyata? 

Perpisahan atau pengakhiran bukanlah sesuatu yang digemari ramai. Setiap perpisahan dan pengakhiran, jika ianya ikhlas dari hati, suatu hari perasaan rindu akan tiba. Tetapi yan...

Penulis Kacak

1 Ogo • Bacaan 2 minit

Kellies Castle - Salah Satu Tarikan Menarik Di Batu Gajah, Perak

Nama Kellies Castle atau Istana Kellie ini seperti sudah tidak asing lagi dalam kalangan masyarakat di Malaysia. Bangunan lama yang terletak di Batu Gajah ini dilihat menyimpan ...

Lina Rosli

23 Jan • Bacaan 3 minit

Fobia - Apa Yang Perlu Anda Tahu?

Fobia ialah ketakutan melampau terhadap sesuatu objek atau situasi. Perkataan fobia itu sendiri berasal daripada perkataan bahasa Greek, phobos yang bermaksud ketakutan.

Min Ahmad

8 Jul • Bacaan 4 minit

Cintaku Kena Covid-19 & Semuanya Salah Aku!

Aku bukan seorang yang kuat. Aku bukan seorang yang mudah bersabar. Aku cuba bersabar, tetapi aku mudah cemburu. Perkara ini menjadikan aku rasa terburu-buru. Aku mula fikir, se...

Penulis Kacak

20 Mac • Bacaan 2 minit

Cerpen: Cinta Pandang Pertama

Aku ada sukakan seseoang ini. Lebih dari seorang, sebenarnya. Seorang ini namanya Ainatul, dia ada mata yang sangat cantik, indah, dan senyuman yang membuatkan aku terus cair. K...

Penulis Kacak

5 Feb • Bacaan 4 minit

Terokai Pengalaman Melancong Secara Maya Ke Beberapa Tarikan Dunia

Baru-baru ini, Perdana Menteri Malaysia, Tan Sri Muhyiddin Yassin telah mengumumkan bahawa tempoh PKP telah dilanjutkan sehingga 14 April 2020. Menerusi lanjutan ini, rakyat Mal...

Lina Rosli

26 Mac • Bacaan 3 minit