uv

Tagar populartips resepi berbuka puasa

Awas! Ini Risiko Jika Anda Tidur Dengan Make Up 

Sayangnya nak basuh make up ni..cantik sangat Penatnya malam ni, tak larat nak cuci make up..

Aida Kamalia

21 Ogo • Bacaan 3 minit

#TAJTravel - Rancang Destinasi Pelancongan Dengan Pemandangan Aurora Borealis Bersama Agoda

Memilih destinasi percutian yang betul boleh menjadi agak sukar. Merancang sesuatu percutian atau perjalanan memerlukan pelaburan yang besar, bukan sahaja dari segi kewangan, ma...

Lina Rosli

18 Sep • Bacaan 3 minit

2 Resepi Salad Sihat Yang Menyelerakan!  

Jika anda ingin menurunkan berat badan, hidangan pertama yang akan tiba di fikiran anda pasti salad. Kan? Namun disebabkan hidangan salad yang biasa anda nampak di kedai makan t...

Aida Kamalia

29 Ogo • Bacaan 3 minit

Resepi Pad Thai Sedap Dan Mudah Dimasak 

Jika anda akan berkunjung ke Thailand pada masa akan datang, jangan sia-siakan peluang itu untuk anda mencuba segala makanan yang sangat sinonim di Thailand! Sebut sahaja makana...

Aida Kamalia

18 Sep • Bacaan 3 minit

#TAJSihat - Punca Berlakunya Masalah Dengkur

Berdengkur adalah pernafasan yang berbunyi sewaktu tidur yang mana ia disebabkan oleh getaran tisu di saluran udara atas. Gejala ini tidak berbahaya, namun ia boleh menyebabkan ...

Lina Rosli

17 Sep • Bacaan 2 minit

UX 200 - Lexus Memperkenalkan SUV Baru Yang Menggabungkan Rekaan Mewah Dan Teknologi Premium

Lexus adalah sebuah syarikat automotif daripada Jepun yang merupakan divisyen untuk kenderaan mewah di bawah jenama UMW Toyota Motor Sdn Bhd. Jenama Lexus dipasarkan di lebih da...

Lina Rosli

5 Mac • Bacaan 2 minit

Kenali Fungsi Bahan yang Terkandung dalam Produk Penjagaan Kulit

Ramai yang gemar menggunakan produk penjagaan kulit namun sebagai pengguna yang bijak, kita perlu mengetahui fungsi bahan-bahan yang digunakan di dalam sesuatu produk. Ini membo...

Min Ahmad

27 Ogo • Bacaan 8 minit

#TAJFesyen - Kombinasi Warna Yang Sesuai Untuk Tudung Dan Baju Anda

Ramai individu lebih gemar memadankan warna baju, tudung dan seluar yang seakan sama dan lebih kurang. Terdapat juga dalam kalangan anda yang gemar memakai tudung berwarna gelap...

Lina Rosli

7 Nov • Bacaan 3 minit

Pelbagai Jenis Topi Menjadi Pelengkap Gaya OOTD Anda! 

Jika anda lihat di media sosial Instagram, kini trend memakai topi semakin popular di kalangan wanita di luar sana! Malah setiap OOTD anda tidak akan lengkap jika tiada aksesori...

Aida Kamalia

23 Jul • Bacaan 3 minit

Penjagaan Kulit Semasa Musim Jerebu

Malaysia ialah negara khatulistiwa yang beriklim panas dan lembap sepanjang tahun. Namun sejak 20 tahun kebelakangan ini, negara kita juga sering mengalami musim jerebu akibat p...

Min Ahmad

18 Sep • Bacaan 5 minit

Eyeshadow Palette Terbaik Bawah RM100

Setiap wanita pasti akan mempunyai satu eyeshadow palette di rumah kan? Kalau anda orang yang sukakan makeup, tidak mustahil jika anda mempunyai lebih daripada 10 eyeshadow pale...

Aida Kamalia

20 Ogo • Bacaan 3 minit

Rutin Untuk Dapatkan Glass Skin Seperti Wanita Korea

Jika kita lihat trend pada hari ini, ramai wanita atau individu tampil dengan matlamat untuk mendapatkan glass skin. Apa itu glass skin? Ia adalah keadaan kulit yang mana ia mem...

Lina Rosli

26 Ogo • Bacaan 3 minit

Atasi Masalah Singki Dan Longkang Tersumbat

Jika anda kerap menggunakan dapur, pasti anda pernah melalui waktu dimana singki tersumbat, membuatkan air bertakung di dalam singki kerana aliran air tersekat. Penuh! Perkara i...

Aida Kamalia

26 Ogo • Bacaan 3 minit

Jom Cuba Hidangan Udang Masak Lemak Cili Api Dengan Peria Katak

Untuk hidangan dari Dapur Tajria hari ini, saya akan menunjukan resepi untuk hidangan yang sangat popular dalam kalangan masyarakat di selatan Malaysia iaitu Masak Lemak Cili Ap...

Lina Rosli

12 Mei • Bacaan 1 minit

#TAJMakan - Restoran Ikan Bakar Yang Boleh Anda Cuba Di Sekitar Selangor

Menu ikan bakar sudah tidak asing lagi bagi masyarakat di Malaysia. Hidangan ini sering dinikmati pada bila-bila waktu terutama ketika makan tengahari dan makan malam. Teknik ba...

Lina Rosli

10 Sep • Bacaan 3 minit

#TAJSihat - Apakah Kesan Memakai Cermin Mata Hitam Kepada Mata Anda?

Terdapat segelintir individu mengatakan masalah kerosakan mata adalah berpunca daripada sinar ultraviolet (UV) atau perkara yang berkaitan dengan pencahayaan termasuk cahaya lam...

Lina Rosli

10 Okt • Bacaan 3 minit

#TAJFesyen - Aksesori Yang Sesuai Digayakan Untuk Ke Pejabat

Mungkin dalam kalangan anda ingin bergaya tapi tidak tahu aksesori apa yang patut anda pakai apabila ingin ke pejabat atau pergi ke tempat formal. Aksesori tambahan ini tidak di...

Lina Rosli

13 Sep • Bacaan 2 minit

Trevo - Pasaran Serenti Untuk Platform Perkongsian Kereta

Trevo merupakan aplikasi pasaran serenti perkongsian kereta yang dilancarkan oleh SOCAR Malaysia. Ia merupakan platform untuk individu yang membolehkan pemandu (guest) untuk mel...

Lina Rosli

27 Feb • Bacaan 1 minit

5 Foundation Mengikut Jenis Kulit Bawah RM60 

Sebut sahaja tentang foundation muka, pasti anda sudah mempunyai foundation kegemaran sendiri kan? Lihat sahaja foundation yang berada di pasaran sekarang, terlalu banyak jenis ...

Aida Kamalia

12 Apr • Bacaan 3 minit

Tips Penjagaan Kanta Lekap 

Memakai kanta lekap atau contact lens sudah menjadi ikutan terutamanya di kalangan wanita sebagai satu perhiasan. Bukan sahaja untuk yang mempunyai masalah rabun mata, yang tida...

Aida Kamalia

18 Mac • Bacaan 3 minit

Jenis Brush Make Up Dan Fungsinya

Untuk orang yang baru berjinak-jinak dalam dunia make up, setiap perkara dalam make up kena belajar dengan betul, contohnya teknik make up mata, pakai foundation dengan betul da...

Aida Kamalia

29 Mac • Bacaan 4 minit

5 Kebaikan Anti-oksida Dan Kafein Dalam Kopi

Suka untuk saya berbicara mengenai kopi ini. Kopi adalah salah satu minuman yang kaya dengan ejen anti-oksida yang mampu meneutralkan bahan kimia dan toksin berbahaya yang masuk...

Lina Rosli

22 Mac • Bacaan 2 minit

Resepi Nasi Tomato Mudah Dan Sedap!

Nasi tomato antara nasi yang berempah macam nasi briyani, nasi arab dan sebagainya. Sering juga dibuat semasa kenduri kahwin atau majlis perayaan. Lagi-lagi kalau kanak-kanak te...

Aida Kamalia

12 Apr • Bacaan 3 minit

Nak Buka Puasa Apa Nanti Ya? Cuba Tomyam Kaw Ini, Persis Seperti Di Bangkok!

Jika sebut sahaja nama tomyam, iaitu juadah signature dari negara seberang Thailand, pasti anda semua sudah terbayang-bayang pedas dan masam tomyam itu kan! Untuk dapatkan tomya...

Aida Kamalia

8 Mei • Bacaan 2 minit

Gusar Dengan Jerawat Belakang Badan? Guna Cara Ini 

Pernah tak korang mengalami jerawat di belakang badan? Tiba-tiba rasa pedih belakang badan, rupanya ada jerawat. Sebenarnya jerawat belakang badan ini normal, sama seperti jeraw...

Aida Kamalia

9 Apr • Bacaan 3 minit

Make Up Look Yang Sesuai Untuk Setiap Acara 

Untuk para wanita, memakai make up merupakan satu keperluan harian untuk kelihatan lebih menarik. Malah ia juga mampu menaikan keyakinan seseorang untuk berhadapan dengan orang ...

Aida Kamalia

2 Apr • Bacaan 3 minit

3 Tempat Travel Murah Dengan Pulau Cantik 

Siapa tak tertarik dengan pulau yang berwarna biru, air yang jernih serta mempunyai pasir berwarna putih! Hilang terus stress di tempat kerja, masalah dengan kawan, dan banyak l...

Aida Kamalia

18 Mac • Bacaan 4 minit

Tumit Kaki Retak? Ikuti Cara Ini Untuk Hilangkannya! 

Wanita sering menjaga kecantikan kulit muka dan badan, akan tetapi sering terlupa antara anggota terpenting pada badan, iaitu tapak kaki! Lebih banyak badan berjalan, lebih bany...

Aida Kamalia

19 Apr • Bacaan 3 minit

5 Restoran Menawarkan Buffet Ramadhan Bawah RM55 Seorang

Tiba sahaja bulan Ramadhan setiap tahun, restoran dan hotel juga tidak ketinggalan menawarkan buffet Ramadhan dengan harga yang pelbagai. Jika anda diberi pilihan untuk pergi ke...

Aida Kamalia

8 Mei • Bacaan 4 minit

Panduan Makan Pil Perancang 

Jika bercakap tentang perancang keluarga, ada pelbagai cara dan kaedah yang berlainan mengikut kesesuaian korang. Antaranya adalah dengan memakan pil perancang selama 21 hari at...

Aida Kamalia

29 Mac • Bacaan 2 minit

Cara Contour Muka Dengan Betul-Sangat Mudah!

Sekarang ini hanya dengan memakai make up, korang boleh membuatkan muka nampak lebih kurus! Hidung yang mancung, pipi nampak lebih kecil dengan menggunakan teknik contour. Conto...

Aida Kamalia

18 Apr • Bacaan 3 minit

Resepi Kepah Masak Kam Heong Mudah Dan Sangat Sedap! 

Siapa disini sukakan kepah? Rupa kepah ni lebih kurang seperti lokan, tetapi warna lokan gelap dan kepah lebih cerah. Resepi yang saya ingin kongsikan pada hari ini adalah, kepa...

Aida Kamalia

24 Mei • Bacaan 3 minit

Tawaran Diskaun Sehingga 70% Di CarloRino Untuk Beg Dan Kasut

Bagaimana dengan persiapan raya anda? Sudahkah anda mendapatkan beg tangan dan kasut baru bersempena Aidilfitri ini? Jika belum, mari dapatkan kelengkapan baru untuk raya ini di...

Lina Rosli

29 Mei • Bacaan 1 minit

Cadangan Tempat Percutian Untuk Backpackers 

Orang kata, masa muda inilah masanya untuk kita mengembara melihat dunia luar. Nanti tatkala kita sudah berkeluarga dan mempunyai anak, ia sedikit sukar untuk pergi ke negara lu...

Aida Kamalia

15 Jul • Bacaan 5 minit

Elak Strok Haba - Ikuti Tips Ini 

Cuaca panas yang kering amat lazim di Malaysia kerana iklim negara ini sendiri. Pada tahun ini juga cuaca panas yang kering ini diramalkan akan berlanjutan hingga akhir Mac teru...

Aida Kamalia

18 Mac • Bacaan 3 minit

Hilangkan Kedutan Di Muka Dengan Produk Ini

Kedutan serta garis halus boleh dikatakan musuh kepada wanita serta amat ditakuti kerana ia akan menyebabkan muka nampak lebih tua. Apabila wanita mencapai umur 20 tahun, kulit ...

Aida Kamalia

18 Mac • Bacaan 3 minit

Rutin Mingguan Untuk Pori-Pori Muka Sentiasa Bersih 

Pernah tak anda dengar orang berkata stim muka dapat membuka pori dan gunakan ais batu untuk menutup pori? Ya, kenyataan ini adalah tidak betul kerana pori-pori di muka tidak bo...

Aida Kamalia

16 Apr • Bacaan 3 minit

Tutorial 2 Gaya Shawl Dengan Anting-Anting 

Jika sebelum ini anda sering memakai shawl dengan gaya klasik dan sama, apa kata anda letakkan sedikit aksesori untuk nampak lebih menyerlah?

Aida Kamalia

9 Mei • Bacaan 2 minit

Kebaikan Pengambilan Asid Folik

Sebut sahaja asid folik, pasti sudah terbayang itu persediaan wanita untuk mengandung, kan? Ya, benar. Biasanya asid folik ini diambil oleh wanita sebagai persediaan untuk menga...

Aida Kamalia

26 Mac • Bacaan 2 minit

Fesyen Seluar Untuk Wanita Plus Size

Ada pendapat mengatakan wanita plus size ini takut untuk berfesyen, betul ke? Atau sebenarnya bukan takut, tetapi ketandusan idea untuk pakai fesyen macam mana. Kalau tak seluar...

Aida Kamalia

2 Apr • Bacaan 2 minit

Apa Perlu Ada Dalam Make Up Bag Sewaktu Raya Nanti? 

Sudah menjadi lumrah wanita untuk tampil cantik dan nampak segar pada setiap masa kan? Bukan apa, kelihatan kemas ini sememangnya memberikan keyakinan pada seseorang, sekaligus ...

Aida Kamalia

14 Mei • Bacaan 3 minit

Maskara Tanpa Warna Terbaik Untuk Suku Tahun 2019

Tidak lengkap #MOTD anda tanpa mengenakan sedikit penyeri pada mata anda. Terdapat banyak jenama di pasaran yang mengeluarkan pelbagai jenis maskara yang sesuai dengan gaya dan ...

Lina Rosli

12 Apr • Bacaan 3 minit

#TAJ Makan- Clams Buttercream Terbaik Di Two Sons Bistro!

Kalau korang sentiasa mengikuti perkembangan influencer-influencer di media sosial, pasti korang sudah tau satu restorang yang terkenal iaitu Two Sons Bistro. Dah lama sebenarny...

Aida Kamalia

28 Ogo • Bacaan 4 minit

Ketahui Jenis Asid Dalam Produk Penjagaan Kulit

Ada pelbagai jenis asid yang digunakan dalam produk penjagaan kulit. Mari kenali jenis-jenis asid yang digunakan dalam penjagaan wajah.

Min Ahmad

10 Apr • Bacaan 3 minit

6 Produk Digemari Ramai Dari Lush - Diperbuat Dari Bahan Sebenar! 

Jika anda tidak pernah tahu dan dengar apa itu Lush, mari saya ceritakan serba sedikit tentang Lush! Jika andaidak pernah memasuki kedai fizikal Lush terletak di Pavilion Kuala ...

Aida Kamalia

21 Mei • Bacaan 6 minit

Rebut Tawaran Diskaun Menarik Di Shopee Bermula Hari Ini!

Bersempena sambutan hari Raya yang sudah semakin hampir, Shopee kini hadir dengan penawaran pelbagai baucar diskaun untuk pelbagai kategori produk termasuk koleksi raya, set kec...

Lina Rosli

24 Mei • Bacaan 1 minit

Resepi Asam Pedas Johor Untuk Ramadhan Ini

Asam Pedas Johor merupakan salah satu hidangan yang sering menjadi tarikan orang luar yang bercuti di Johor, dan semestinya salah satu lauk kegemaran saya dan keluarga. Oleh itu...

Lina Rosli

4 Mei • Bacaan 2 minit

Apa Erti Cinta?

Erti cinta banyak. Pada saya, setiap insan mempunyai definisi cinta yang berbeza. Ada yang mendefinisikan cinta itu; 

Penulis Kacak

23 Apr • Bacaan 2 minit

Alami Kulit Kepala Yang Sihat Tanpa Kelemumur Dengan Tujuh Bahan Ini

Masalah rambut kelemumur atau Seborrhoea kerap dialami oleh kebanyakkan orang tidak kira perempuan atau lelaki. Ia bukan sahaja menyebabkan gatal-gatal dan rasa kurang selesa pa...

Lina Rosli

29 Apr • Bacaan 3 minit

Sunscreen Atau Sunblock?

Terdapat pelbagai jenis pelindung matahari yang dijual di pasaran dengan pelbagai jenis dan bungkusan. Namun, masih ramai di antara anda yang masih tidak tahu akan kepentingan s...

Lina Rosli

15 Apr • Bacaan 2 minit

Pengalaman Makan Buffet Trace Restaurant & Bar Di Tingkat 40 

Untuk sesiapa yang sukakan makanan buffet terutamanya untuk makan malam, Aida sangat syorkan untuk pergi ke Trace Restaurant & Bar sementara baucer masih ada. Seperti wanita yan...

Aida Kamalia

22 Apr • Bacaan 4 minit

Kulit Terlampau Kering Dan Bersisik? Lihat Cadangan Pelembab Muka Di Bawah! 

Tidak seperti kulit berminyak dan kulit normal, mereka yang mempunyai kulit kering memerlukan penjagaan yang lebih rapi berbanding jenis kulit lain. Ini kerana jika dibiarkan ku...

Aida Kamalia

18 Jun • Bacaan 2 minit

Makan Di Restoran Kotak, SS15

Kalau korang semua sukakan masakan Indonesia seperti Nasi Padang, Ayam Penyet, Bakso dan bayak lagi, pasti korang akan suka pilihan makanan yang ada di Kotak SS15! Kotak adalah ...

Aida Kamalia

17 Apr • Bacaan 5 minit

#TAJFesyen - 10 Pilihan Kasut Sneakers Untuk Tahun 2019

Kebanyakkan orang lebih gemar menggayakan sneakers untuk gaya harian. Terdapat pelbagai gaya kasut yang anda boleh dapati dalam pasaran sekarang. Ia boleh kelihatan santai dan f...

Lina Rosli

5 Sep • Bacaan 3 minit

Tiada Lagi Perut Buncit Dan Masalah Perut Kembung Dengan Mengamalkan Air Rebusan Ini 

Memang seronok rasa apabila anda sendiri jenis seorang yang makan banyak mana sekalipun, perut tetap kekal kempis! Memang diakui amat susah untuk mengekalkan berat badan, teruta...

Aida Kamalia

23 Jul • Bacaan 3 minit

Ikuti 5 Cara Penggayaan Blazer Untuk Fesyen Harian Anda

Sebelum ini, blazer atau suits sering dikaitkan dengan pakaian yang formal dan tebal serta hanya sesuai dipakai untuk ke pejabat atau mana-mana majlis rasmi. Walau bagaimanapun,...

Lina Rosli

31 Jul • Bacaan 2 minit

7 Drama Korea Yang Patut Anda Tonton - Bagi Penggemar Baru K-Drama

Drama Korea atau lebih dikenali sebagai K-drama, telah menjadi fenomena yang mana terdapat beberapa siri drama yang ditonton hampir di seluruh negara. K-drama ini hadir dengan p...

Lina Rosli

27 Mac • Bacaan 3 minit

Aplikasi GoPayz Menawarkan Servis Pembayaran Zakat Terus Ke Lembaga Zakat Selangor

GoPayz adalah sebuah aplikasi dompet digital yang dibangunkan oleh U Mobile yang mana pengguna boleh membuat pembayaran bil dan utiliti melalui kewangan digital. Antara servis y...

Lina Rosli

18 Dis • Bacaan 1 minit

Universal Traveller Hadir Dengan Koleksi Musim Luruh Dan Sejuk FW19/20

Musim sejuk adalah salah satu musim yang sangat menarik untuk anda bergaya. Namun, ia juga mungkin menjadi sangat tricky untuk anda menyesuaikan diri dengan suhu di negara-negar...

Lina Rosli

14 Nov • Bacaan 2 minit

Penjagaan Kulit Untuk Kawasan Sekitar Mata

Mata digelar sebagai jendela jiwa. Jadi salah tak kalau saya sebut kulit di sekitar mata adalah langsir kepada jiwa? 🙃 Ok, tidak kelakar. Namun ketahuilah kulit mata yang sebam,...

Min Ahmad

17 Mei • Bacaan 3 minit

4 Tips Mudah Ketika Memilih Bengkung Yang Sesuai

Dalam era moden ini, mungkin ramai wanita di luar yang tidak lagi mempraktikkan penggunaan bengkung dalam pemakaian seharian. Kebanyakkan dari wanita yang lebih selesa menggunak...

Lina Rosli

1 Jul • Bacaan 2 minit

Lokasi Makan Malam Romantik Di Sekitar Kuala Lumpur 

Jika anda masih tercari-cari tempat makan malam romantik untuk memberi kejutan pada insan tersayang, hari ini Tajria akan kongsikan lokasi yang menarik khas untuk anda bersama p...

Aida Kamalia

11 Jul • Bacaan 3 minit

One Day Trip Ke Cameron Highlands Dengan Bajet RM60 Seorang

Selain bercuti ke taman tema dan kawasan kepulauan, anda mungkin boleh beralih ke kawasan pergunungan dan bukit-bukit yang mempunyai permandangan yang cantik dan udara yang nyam...

Lina Rosli

6 Ogo • Bacaan 4 minit

Panduan Memilih Facial Oil Mengikut Jenis Kulit Muka 

Sebut sahaja tentang minyak, mungkin masih ada lagi orang yang ragu-ragu untuk diletakkan di atas permukaan muka. Yelah, muka sendiri pun sudah berminyak, campur lagi minyak, pa...

Aida Kamalia

15 Ogo • Bacaan 3 minit

4 Gaya Yang Membuatkan Anda Ingin Mencuba Fesyen Seluar Bercorak

Jika kita lihat pada masa kini terdapat ramai wanita atau individu yang cenderung dalam bidang fesyen. Hal ini menyebabkan ramai orang kini berani dalam mencuba sesuatu gaya yan...

Lina Rosli

15 Ogo • Bacaan 58 saat

Heimlich Manoeuver - 6 Langkah Mudah Untuk Mengatasi Gangguan Pada Saluran Penafasan

Hampir setiap tahun terdapat kes yang disebabkan oleh tercekik sesuatu atau objek yang menghalang saluran udara mereka sehingga menyebabkan lemas. Choking atau tercekik merupaka...

Lina Rosli

16 Jul • Bacaan 2 minit

Freckles - Bagaimana Untuk Elak Bintik Hitam Pada Muka?

Jika kita lihat di Malaysia, masalah bintik hitam atau freckles ini bukan satu masalah yang besar jika dibandingkan dengan penduduk di negara Amerika Utara atau negara Asia yang...

Lina Rosli

18 Jul • Bacaan 3 minit

Inspirasi Ruang Tamu Dan Bilik Tidur Berkonsepkan Minimalis

Konsep dekorasi dalaman rumah sedikit sebanyak melambangkan seseorang. Begitu juga dengan kelas golongan, sama ada golongan pertengahan atau pun golongan atasan. Bagi kelas atas...

Aida Kamalia

16 Ogo • Bacaan 2 minit

Tempat Makan Sedap Dan Halal Di Seoul, Korea 

Semasa Aida bercuti di Seoul minggu lepas, memang segaja Aida tak bawa apa-apa makanan dari Malaysia sebagai bekalan. Sebab memang niatnya untuk mencuba semua makanan yang orang...

Aida Kamalia

9 Ogo • Bacaan 6 minit

Ikuti Tips Ini Untuk Hias Bilik Tidur Dengan Ruang Terhad

Memiliki ruang tidur yang kecil bukan menjadi penghalang untuk anda menghias bilik tidur. Apa yang anda perlukan adalah sedikit carian melalui Internet, serta kretiviti. Menjela...

Aida Kamalia

28 Mei • Bacaan 3 minit

5 Senaman Mudah Yang Boleh Dilakukan Di Rumah Tanpa Sebarang Peralatan Tambahan 

Mempunyai jadual harian yang padat dan sibuk sepanjang hari membuatkan ramai wanita di luar sana tidak mempunyai masa untuk bersenam. Pada siang hari akan sibuk di tempat kerja,...

Aida Kamalia

15 Jul • Bacaan 4 minit

Exfoliate Kulit Kepala Dapat Menggalakkan Pertumbuhan Rambut Baru

Jika sebelum ini anda sering exfoliate kulit muka dan badan bagi menghilangkan sel kulit mati seterusnya menjadikan kulit lebih lembut dan penyerapan produk lebih baik. Namun ta...

Aida Kamalia

7 Ogo • Bacaan 3 minit

11 Khasiat Minum Air Lemon

Sudah menjadi rutin saya memesan air kosong setiap kali makan di restoran. Selain untuk kesihatan, minum air kosong juga sangat menjimatkan. Perasankah ada sesetengah restoran y...

Amalina Hazaidi

16 Jul • Bacaan 3 minit

Perlukah Memakai Sunblock Semasa Menggunakan Pelitup Muka?

Adakah anda pernah terfikir sama ada perlukah anda memakai sunscreen atau sunblock semasa menggunakan pelitup muka? Pasti anda merasakan jika anda telah menggunakan pelitup muka...

Lina Rosli

24 Ogo • Bacaan 1 minit

#TAJSuggest - Tayar Pecah? Mengapakah Perkara Ini Berlaku?

Tahukah anda bahawa masalah atau insiden tayar pecah ini merupakan antara kejadian yang tertinggi berlaku di jalan raya lebih-lebih lagi lebuh raya atau highway. Hal ini kerana,...

Lina Rosli

29 Nov • Bacaan 2 minit

Elakkan Daripada Melakukan 5 Perkara Ini Pada Kulit Muka

Segelintir individu mempunyai rutin dan cara pengurusan diri yang tersendiri. Lebih-lebih lagi berkenaan rutin penjagaan kulit, pasti terdapat banyak langkah dan tips yang dilak...

Lina Rosli

13 Mac • Bacaan 2 minit

5 Senaman Sepanjang Ramadan - Untuk Fleksibiliti, Kekuatan Dan Kebingkasan Tubuh Badan

Untuk kekal aktif sepanjang berpuasa, anda perlu mempunyai tahap kecergasan yang tinggi. Tapi bagaimana pula untuk mendapatkan kecergasan fizikal dan mental pada bulan Ramadan i...

Lina Rosli

8 Mei • Bacaan 3 minit

Apa Itu Toner? Mengapa Kulit Anda Memerlukannya?

Adakah anda betul-betul memerlukan penyegar (toner) untuk kulit anda? Sebelum itu, saya ingin mengupas mengenai apa itu penyegar. Penyegar adalah sejenis cecair yang digunakan u...

Lina Rosli

4 Mei • Bacaan 3 minit

Ini Adalah 5 Kebaikan Beri Biru Untuk Kulit

Blueberry atau beri biru adalah salah satu makanan super (superfood) yang kaya dengan antioksidan dan fitoflavinoid. Bukan itu sahaja, beri ini juga hadir dengan sumber kalium d...

Lina Rosli

27 Jul • Bacaan 3 minit

Anda Sudah Mempunyai Matlamat Tahun Baru? Ini Cara untuk Kekal Konsisten dan Mencapai Matlamat Anda

Pejam celik, kita sudah pun melangkah ke tahun baru 2020. Setiap kali tahun baru, ramai yang menanam pelbagai azam, baik untuk diri sendiri, kerjaya dan keluarga . Ada yang ingi...

Min Ahmad

6 Jan • Bacaan 5 minit

Dyson Corrale - Straightener Rambut Dengan Sistem Pemanasan Pintar

Terdapat sesetengah hair straightener atau pelurus rambut boleh menyebabkan rambut anda rosak jika digunakan dengan kerap. Ia boleh menjadikan rambut anda kasar dan kering. Hal ...

Lina Rosli

11 Mac • Bacaan 1 minit

Mata Sihat - Ini Adalah Tips Untuk Mendapatkan Penglihatan Yang Baik

Penglihatan yang baik merupakan antara faktor yang membantu anda berprestasi dengan baik sama ada di rumah, di tempat kerja, atau di mana. Oleh yang demikian, penjagaan mata ama...

Lina Rosli

18 Ogo • Bacaan 2 minit

Asthma Malaysia Hadir Dengan Cara Pengurusan Asma Melalui Kempen Kawal Lelah Sebelum Parah

Asthma Malaysia baru-baru ini telah melancarkan Kempen “Kawal Lelah Sebelum Parah” untuk meningkatkan kesedaran orang ramai tentang asma. Selaras dengan Hari Paru-Paru Sedunia 2...

Lina Rosli

23 Sep • Bacaan 2 minit

Cuba Resepi Terung Balado Ini - Variasikan Menu Iftar Anda

Seperti biasa, menu dari Dapur Ramadan Tajria hari ini adalah Terung Balado. Resepi ini sememangnya sudah tidak asing lagi untuk penggemar masakan Indonesia dan juga individu ya...

Lina Rosli

28 Apr • Bacaan 1 minit

Mengidam: Fakta atau Mitos?

Mengidam sering dikaitkan dengan wanita mengandung. Namun, adakah mengidam adalah situasi yang harus dipandang serius atau sekadar mainan minda?

Min Ahmad

24 Jun • Bacaan 3 minit

Ketahui Jenis-Jenis Bau Kemaluan Wanita

Apabila berbicara tentang kemaluan wanita, ramai yang berasa peka dengan bau yang dihasilkan oleh vagina. Lambakan produk untuk alat sulit wanita daripada tuala wanita, panty li...

Min Ahmad

10 Jun • Bacaan 3 minit

Pembersih Tangan?

 

Mamatip

31 Mac • Bacaan 2 minit

Apakah Itu Umami dan Bagaimana Ia Boleh Memperkayakan Rasa Makanan

Acapkali kita mendengar perkataan umami dalam rancangan masakan namun apakah sebenarnya umami?

Min Ahmad

20 Jul • Bacaan 4 minit

Samsung Jet 90 Premium Dan Smart Air Purifier - Rumah Sihat, Bersih Dan Bebas Pencemaran

Sebagai ibu, bapa atau penjaga kepada rumah anda, memastikan rumah dan keluarga sentiasa sihat dan bersih adalah tugasan yang agak sukar. Tambahan lagi bagi anda yang perlu memb...

Lina Rosli

6 Okt • Bacaan 2 minit

Maybank, Grab Dan Mastercard Hadir Dengan Kad Kredit Terbaru - Maybank Grab Mastercard Platinum

Dalam arena teknologi hari ini, kad kredit Maybank Grab Mastercard Platinum kini rasmi dilancarkan. Menerusi kolaborasi bersama antara Maybank, Grab dan Mastercard, kad ini dili...

Lina Rosli

18 Ogo • Bacaan 2 minit

Cat Minyak Dan Cat Air - Apa Perbezaan Yang Perlu Anda Tahu?

Memilih warna cat yang anda inginkan adalah bukan perkara yang mudah. Ini kerana terdapat pelbagai variasi warna yang terdapat di pasaran iaitu daripada warna terang kepada warn...

Lina Rosli

15 Jun • Bacaan 3 minit

The Face Shop Hadir Dengan Kempen #EcoBeautySquadMY - Menggalakkan Wanita Menjadi Berani

THE FACE SHOP sebelum ini pernah hadir dengan pelbagai barisan produk kecantikan dan penjagaan kulit yang menggunakan bahan-bahan semula jadi. Ia bukan hanya tertumpu kepada wan...

Lina Rosli

13 Ogo • Bacaan 2 minit

L'OREAL Dengan Kerjasama Lazada - Hadir Dengan Kempen "Back To Beauty"

Bermula 3 Jun sehingga 5 Jun ini, L'OREAL GROUP membawakan acara kecantikan eksklusif di Lazada yang membawakan pelbagai barangan atau produk yang terbaik daripada pelbagai jeni...

Lina Rosli

4 Jun • Bacaan 1 minit

Apakah Perbezaan Di Antara Membersih, Mensanitasi Dan Membasmi?

Pembersihan rumah atau ruang tamu adalah istilah umum yang membawa maksud kepada memastikan sesuatu tempat itu terhindar daripada kotoran. Namun, apakah perbezaaan di antara mem...

Lina Rosli

9 Jun • Bacaan 2 minit

Tengah Mencari Semangat, Motivasi?

Kalau ada orang cakap dia sentiasa positif, dia tipu. Sebab tidak ada manusia dapat kekal positif 24 jam, 7 hari seminggu, 29-31 hari sebulan, 365 hari setahun. Tidak ada.

Azrina Rusni

17 Okt • Bacaan 2 minit

Warna Tingkap Kereta - Apa Jenis Tinted Yang Perlu Anda Ketahui?

Sekiranya anda berfikir untuk memasang warna tingkap atau tinted di kereta anda, anda mungkin mengetahui kebaikan pemasangannya. Untuk kebaikan bahagian dalaman, ia akan menjadi...

Lina Rosli

1 Sep • Bacaan 3 minit

Kaca Mata Hitam Dahulunya Dicipta Untuk Para Hakim Menyoal Siasat Tertuduh

Jika kita lihat, kaca mata hitam kini digunakan secara meluas di seluruh dunia. Ia digunakan untuk menghalang mata anda dari terkena pantulan sinar UV dan juga untuk memperbaiki...

Lina Rosli

16 Sep • Bacaan 2 minit