Artikel Terkini

Mari Raikan Hari Kemerdekaan Malaysia Yang Ke-62 Bersama TikTok

Sejak kebelakangan ini, TikTok agak aktif dalam mengadakan pelbagai aktiviti bersempena festival tertentu yang melibatkan ramai pengguna platform berkenaan. Tidak ketinggalan ju...

Lina Rosli

3 Sep • Bacaan 1 minit

Tidak Boleh Tidur? Insomnia? Ini Bermakna Anda Belum Move On

Orang-orang tua kerap tegur, sebelum tidur basuh kaki. Bila ditanya kenapa, sebab mudah untuk tidur atau elak dari sebarang gangguan. Percaya atau tidak, sehingga hari ini saya ...

Penulis Kacak

2 Sep • Bacaan 2 minit

Ulasan Buku : Signature Jalanan oleh Teme Abdullah

Terbitan: Iman PublicationCetakan: Mac 2019Jumlah Mukasurat: 308Bahasa: MelayuSumber: Peribadi

Bookkeeper

1 Sep • Bacaan 4 minit

Salahkah Menjadi Suri Rumah Sepenuh Masa?

Ada yang berpendapat jika suami tidak membenarkan isteri mereka bekerja dan lebih suka isteri duduk sahaja di rumah, mereka berfikiran kolot dan hanya pentingkan diri sendiri. B...

Aida Kamalia

30 Ogo • Bacaan 3 minit

#TAJ Deko- 5 Kesalahan Yang Sering Anda Lakukan Ketika Menjaga Pokok Kaktus

Walaupun ia mungkin mencabar untuk menanam tumbuh-tumbuhan di dalam rumah, namun masih terdapat banyak pilihan untuk anda lakukan dekorasi rumah dengan tumbuhan yang lebih senan...

Lina Rosli

29 Ogo • Bacaan 3 minit

Royal Floria Putrajaya Kini Kembali Bertemakan Taman Diraja Pahang 

Buat pecinta-pecinta bunga semua, Tajria ada berita baik untuk ada semua! Festival Royal Floria kini kembali lagi buat kali ke-11 pada tahun 2019. Malah istimewanya  acara Royal...

Aida Kamalia

29 Ogo • Bacaan 3 minit

2 Resepi Salad Sihat Yang Menyelerakan!  

Jika anda ingin menurunkan berat badan, hidangan pertama yang akan tiba di fikiran anda pasti salad. Kan? Namun disebabkan hidangan salad yang biasa anda nampak di kedai makan t...

Aida Kamalia

29 Ogo • Bacaan 3 minit

#TAJ Travel - Apa Yang Anda Boleh Buat Di Lapangan Terbang Changi?

Lapangan Terbang Changi atau Changi Airport merupakan sebuah lapangan terbang yang memegang rekod lapangan terbang terbaik di dunia untuk tempoh lima tahun berturut-turut. Hal i...

Lina Rosli

28 Ogo • Bacaan 4 minit

#TAJ Makan- Clams Buttercream Terbaik Di Two Sons Bistro!

Kalau korang sentiasa mengikuti perkembangan influencer-influencer di media sosial, pasti korang sudah tau satu restorang yang terkenal iaitu Two Sons Bistro. Dah lama sebenarny...

Aida Kamalia

28 Ogo • Bacaan 4 minit

Kenali Fungsi Bahan yang Terkandung dalam Produk Penjagaan Kulit

Ramai yang gemar menggunakan produk penjagaan kulit namun sebagai pengguna yang bijak, kita perlu mengetahui fungsi bahan-bahan yang digunakan di dalam sesuatu produk. Ini membo...

Min Ahmad

27 Ogo • Bacaan 8 minit

Potongan Hingga RM62 Di Roaming Man Bersempena Hari Merdeka 

Sempena Hari Merdeka tidak lama lagi, Roaming Man tidak melepaskan peluang ini dengan memberi baucer diskaun kepada semua yang ingin melancong ke luar negara. Bagi anda yang mas...

Aida Kamalia

27 Ogo • Bacaan 3 minit

Tips Untuk Kelihatan Bergaya Bersama Seluar kargo

Selain seluar jeans, seluar palazzo, potongan bootcut dan sebagainya, pada artikel kali ini Tajria ingin memberi cadangan serta inspirasi untuk anda seluar yang anda boleh gayak...

Aida Kamalia

27 Ogo • Bacaan 2 minit

Atasi Masalah Singki Dan Longkang Tersumbat

Jika anda kerap menggunakan dapur, pasti anda pernah melalui waktu dimana singki tersumbat, membuatkan air bertakung di dalam singki kerana aliran air tersekat. Penuh! Perkara i...

Aida Kamalia

26 Ogo • Bacaan 3 minit

Rutin Untuk Dapatkan Glass Skin Seperti Wanita Korea

Jika kita lihat trend pada hari ini, ramai wanita atau individu tampil dengan matlamat untuk mendapatkan glass skin. Apa itu glass skin? Ia adalah keadaan kulit yang mana ia mem...

Lina Rosli

26 Ogo • Bacaan 3 minit

Anak Disleksia Mampu Belajar Seperti Yang Lain Jika Ibu Bapa Ketahui Dengan Lebih Awal 

Penyakit Disleksia tidak patut dijadikan alasan serta penghalang untuk anak anda berjaya. Ya, penyakit ini jika tidak diagnosis serta dirawat lebih awal sewaktu anak masih kecil...

Aida Kamalia

26 Ogo • Bacaan 4 minit

Atasi Mabuk Perjalanan - Mengapa Perkara Ini Terjadi? 

Mengalami mabuk perjalanan adalah perkara yang sangat menjengkelkan terutamanya jika anda sedang bergembira atau meluangkan masa bersama yang tersayang, rasa mabuk ini pasti aka...

Aida Kamalia

23 Ogo • Bacaan 3 minit

Derma Darah Boleh Menaikkan Berat Badan - Fakta Atau Mitos?

Terdapat segelintir individu yang mengatakan bahawa selepas menderma darah, ia akan menyebabkan berat badan seseorang individu itu meningkat. Untuk mengetahui informasi lanjut m...

Lina Rosli

23 Ogo • Bacaan 3 minit

Apa Anda Perlu Tahu Ketika Menggunakan Car Seat Bayi 

Sudah pasti setiap ibu bapa mahukan yang terbaik untuk setiap cahaya mata mereka. Dengan memastikan keselamatan mereka terjamin setiap masa ketika mengembara dan perjalanan yang...

Aida Kamalia

22 Ogo • Bacaan 3 minit

Apa Yang Perlu Anda Makan Sebelum Mendaki?

Mendaki atau hiking adalah suatu aktiviti lasak yang sangat menyeronokkan selain memberi peluang untuk anda meneroka keindahan alam semulajadi sambil melakukan aktiviti yang sih...

Lina Rosli

22 Ogo • Bacaan 2 minit

Hapuskan Pepijat Dan Kutu Tilam Dengan Cara Ini 

Masalah pepijat di katil atau pun kutu katil pasti menjadi hal yang sangat merungsingkan kita. Sudahlah tidur tak lena, kemudian digigit pepijat pula! Habis satu badan gatal dan...

Aida Kamalia

22 Ogo • Bacaan 3 minit

Resepi Tortilla Chicken Wrap- Cadangan Untuk Sarapan Pagi Anda

Apabila anda bosan dengan sandwic biasa yang sama, anda mungkin boleh beralih sesuatu yang lebih sihat dan lazat. Tidak seperti shawarma, tortilla wrap adalah lebih mudah untuk ...

Lina Rosli

22 Ogo • Bacaan 1 minit

Awas! Ini Risiko Jika Anda Tidur Dengan Make Up 

Sayangnya nak basuh make up ni..cantik sangat Penatnya malam ni, tak larat nak cuci make up..

Aida Kamalia

21 Ogo • Bacaan 3 minit

Elak 4 Perkara Ini Ketika Ingin Meningkatkan Motivasi Diri

Selain daripada meletakkan target atau kejayaan yang patut anda dapat, anda juga memerlukan semangat motivasi yang tinggi dalam menetapkan hala tuju dan langkah seterusnya sebag...

Lina Rosli

21 Ogo • Bacaan 3 minit

Punca Bahagian Intim Wanita Menjadi Gelap 

Kebanyakan wanita pasti mengalami masalah bahagian intim menjadi gelap atau pun lebih mesra dipanggil Miss V. Sedikit sebanyak masalah ini akan mengganggu serta membuatkan keyak...

Aida Kamalia

21 Ogo • Bacaan 3 minit

Ini Tanda Kasut Sukan Anda Perlu Diganti Baru 

Mencari kasut sukan yang terbaik tidak mudah lebih-lebih lagi apabila mementingkan keselesaan. Malah anda juga tidak kisah untuk membayar kasut sukan yang harganya lebih mahal d...

Aida Kamalia

20 Ogo • Bacaan 2 minit